Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Женски шампионат коментар 2

Женски шампионат коментар 2

23.03.2018 /   Срећковић, Предраг (2063)

Редитељ и шаховски аматер, Предраг Срећковић, коментарисао је коментар и коментар на коментар...

19.03.2018 / ФМ Андрејић, Владица (2246) : Женски шампионат коментар

Желим да реплицирам господину Андрејићу на коментар око висине награда на Женском шампионату, тј. његовом поређењу домаћег односа наградих фондова у open и женској категорији са међународним. Математика господина Андрејића је тачна али економија није, која у овом случају очигледно има примат.

Наиме, не могу се просто преписати пропорције између милион и 200 000 долара на случај где су наградни фондови 5000 и 2500 евра, односно, на граници или испод достојанства најбољих српских шахиста у обе конкуренције. Једном речју бедно, у обе конкуренције, а ви господине Андрејићу, без икаквог смисла браните неке светске бројке које су потпуно нека друга димензија и немају везе са стварним животом.

Тамо где је друштво у целини сиромашно, нечеовечно је правити велике разлике у својини - то је једно од основних правила социјалне правде.

Дакле, господине Андрејићу, промашили сте праву тему, а и госпођа Ковачевић је само дотакла успут, бранећи само своје интересе. Ситуација у обе конкуренције у Србији је катастрофална, и није само кривица у савезима и шахистима.

Шахисти у Србији морају да поврате достојанство а то се не може само на начин међусобних оптужби.

Срамота је за цело друштво што је дозволило да се уруши једна велика традиција.

Предраг Срећковић
редитељ, шаховски аматер