Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Ин мемориам Павле Орлов

Ин мемориам Павле Орлов

04.05.2018

Са данашње Шах Мат Листе преузели смо ин мемориам који је написао Момчило Врцељ

ИН МЕМОРИАМ ИМ ПАВЛЕ ОРЛОВ (1953-2018)

Умро је Павле Орлов, панчевачки интернационални шаховски мајстор. Јуче је после дуже болести умро у Панчеву Павле Орлов. Рођен је у Панчеву 1953. године, у породици угледног професора. Има још старијег брата Константина, (који је име добио по стрицу, познатом професору природно математичког факултета у Београду), иначе шаховском мајстору и сестру Татјану. Основну и средњу школу је завршио у Панчеву, а ФОН у Београду.

Рано је показао свој велики таленат за шах. У шестој години је у симултанци победио руску шахисткињу Затуловску, која је тада била међу кандидаткињама за првака света. Играо је на омладинским првенствима Војводине и Југославије, а куриозитет је свакако да је 1969. био омладински првак Војводине, а 1970. Константин (Коста) је био омладински првак Војводине.

Ми Павлови пријатељи, смо сматрали да Павле свој таленат није искористио до краја, највише због тога што је поред шаха волео и многе друге ствари. Волео је и уживао је у животу и дружењу. Био је искрен, несебичан и брижан пријатељ. Радио је једно време као професор у школи, затим је кратко време био директор ТВ Панчево, а смрт га је затекла на раду у Црвеном Крсту Панчева. Његов одлазак је велики и превремени губитак прво за његову супругу Мирјану, брата Косту, сестру Тању, родбину као и нас његове многобројне пријатеље.

Свет и ми ћемо, неповратно бити сиромашнији, за једног умног и доброг човека.

Момчило Врцељ, Панчево.