Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Србин је луд, Србин је проклет...

Србин је луд, Србин је проклет...

24.05.2018 / ИМ Божић, Милан (2398)

Србин је луд, Србин је проклет, једном га убијеш, он хоће опет

Цитирајући песму Боре Чорбе покушавам да одледим ситуацију након избора нечега у нашем шаху што се зове Управни одбор ШС Србије.

Пошто шахисти највише воле да јавно причају громогласно ћутећи на све што се догоди у нашем шаховском свету и с обзиром да ја нисам шахиста већ 40 година, него само добро играм шах (можда), мој коментар неће много утицати на свест оних који чине шаховски живот Србије.

У превеликој жељи да се победи лична сујета појединаца и поврати на кратко изгубљена позиција у дегустирању ситних привилегија (крка, срка, дневница, путни налог, пун пансион за швалерацију ...) многобројни шаховски радници и шахисти (читај делегати на Скупштини) продадоше веру за вечеру. Добром политичком методом лажи и подметања неколицина шаховских умоболника поново остаде у игри владавине шаховским животима огромног броја шахиста којима је шах живот и егзистенција породица.

И наравно последица свега тога биће још један корак напред ка гашењу шаховског организованог живота у Србији. Али шта је ту је. Увек постоји и алтернатива. У нашем случају то је да шахисти промене посао и нпр почну да играју монопол, не љути се човече, флипере, стони фудбал ...

Остаје ми још нада да ће и шахисти схватити да је њихов живот у питању и да ће се много, много активније укључити у актуелна дешавања јавним изражавањем о трулој творевини званој ШС Србије.

Ако шахисти буду пожелели да ћуте причајући стојим им на располагању.

Милан Божић, борац против "поштења.com"