Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Ванредна скупштина ШСРС

Ванредна скупштина ШСРС

19.05.2019

Одржана је ванредна скупштина ШСРС, а ево и резултата у виду саопштења

12.05.2019 /   Вечити шах инфо : Подршка ванредној скупштини ШСРС
15.05.2019 /   Вечити шах инфо : Преписке у вези са ШСРС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ШАХОВСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Дана 19. маја 2019. године одржана је сједница ванредне Скупштине Шаховског савеза Републике Српске, у Бања Врућици, у хотелу Кардиал. Сједници је присуствовало 25 делегата Скупштине. Сједницом је предсједавао актуелни предсједник господин Радован Росић. Осим њега радно предсједништво су чинили: Жељко Симић, Владимир Суботић, Јово Јањић и Милан Мичета. Сједници је присуствовао и представник Министарства породице, омладине и спорта господин Оливер Гачић. На сједници се расправљало о актуелном стању у шаху Републике Српске. Након дискусије већине присутних делегата закључено је да се шах налази у изузетно незадовољавајућем стању. У даљем току рада Скупштине разријешени су: предсједник и чланови Извршног одбора, предсједник и чланови Надзорног одбора, предсједник и чланови Спортске арбитраже, предсједник и подпредсједник Скупштине, делегати (представници) Шаховског савеза Републике Српске у Скупштини Шаховске уније БиХ, чланови Управног одбора Шаховске уније БиХ из Републике Српске.

Именовани су предсједник и чланови Извршног одбора Шаховског савеза Републике Српске: Радован Грдинић, предсједник (Требиње) и чланови Александар Савановић (Бања Лука), Жељко Симић (Теслић), Игор Дринчић (Приједор), Јовица Мишић (Добој), Зоран Лубура (Источно Ново Сарајево) и Неђељко Хупкијевић (Гацко).

Именовани су предсједник и чланови Надзорног одбора и то: Никола Стојаковић, предсједник (Рибник), Божана Бабић (Теслић) и Предраг Батинић (Соколац).

Изабрани су предсједник и чланови Спортске арбитраже: Милан Вукић, предсједник (Бања Лука), Здравко Ђуричић, члан (Добој) и Ранко Чубрило, члан (Источно Ново Сарајево).

За предсједника Шаховског савеза Републике Српске изабран је Радован Грдинић из Требиња.

За предсједника Скупштине Шаховског савеза Републике Српскре изавбран је Борислав Предојевић из Теслића, а за подпресједника Скупштине ШСРС изабран је Никола Јањић из Источног Новог Сарајева.

За чланове Управног одбора шаховске уније Босне и Херцеговине именовани су: Радован Грдинић, Борислав Предојевић и Александар Савановић.

Све одлуке донесене су једногласно.

У Бањи Врућици, 19. маја 2019. године

Предсједник Скупштине ШС РС
Борислав Предојевић