Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Ин мемориам Зоран Срећковић - Црвени

Ин мемориам Зоран Срећковић - Црвени

27.07.2020

ИН МЕМОРИАМ

Обавештавамо шаховску јавност у Србији да смо 26.07.2020. године остали без свог истакнутог члана, Зорана Срећковића, популарног "Црвеног".

Црвени је био истакнути спортски радник, максимално веран и посвећен двема љубавима, фудбалу и шаху. У младости истакнути фудбалер, касније је постао истакнути тренер и функционер. Почетком овог века шах преузима место фудбалу и постаје саставни део његовог живота.

Управо на његову иницијативу 2006, године основан је шаховски клуб "Водовод". Kао неизоставни део руководства клуба неизмерно је допринео метеорском успону клуба, када је клуб за 4 године 4 пута упао у виши ранг, докопавши се 2009. године Суперлиге Србије - подвиг незабележен и у другим спортовима, било где у свету. Наредне године клубу је титула шампиона Србије измакла у последњем колу. 2014. године је био један од идејних твораца фузије шаховских клубова "Раднички" и "Водовод", што је исте године резултирало дуплом круном са незабележеним резултатом, победама у свих 11 лигашких мечева!

Грађани Kрагујевца неће Црвеног само памтити по спортским подвизима. Црвени је свима био омиљени комшија, колега, пријатељ, саборац, друг... Није било дана да неки градски доктор, уметник, професор, занатлија, конобар, спортиста или боем не ужива у разговору са легендарним Црвеним. Црвени је био човек на кога се могло увек ослонити. Никада није оклевао да се постави између пријатеља и надолазећих проблема. Никада није одбио да посаветује. Никада није на свет гледао са песимистичне стране. Приниципијелан и правичан, отворен и оптимистичан, позитиван и несебичан, ведар и шаљив, предустретљив и предузимљив - то је био Црвени! Црвени је много чиме задужио не само своје фудбалере и шахисте, не само своје пријатеље и колеге, Црвени је много чиме задужио град Kрагујевац.

ПОKОЈ ТИ ДУШИ И ВЕЧНА ТИ СЛАВА, ЦРВЕНИ!

Твој шаховски клуб "Раднички - Водовод", Kрагујевац