Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Za koga glasati?

Za koga glasati?

29.09.2010

Ево неких симпатичних ствари које је објавио Спортски Журнал. Питамо се како ли ће гласати "наш" делегат на ФИДЕ изборима. Уживајте!

SPORTSKI ŽURNAL, 28. septembar 2010

ZANIMLJIV SUSRET U HANTI MANSIJSKU

Zabava kod Iljumžinova

Stara srpska poslovica kaže: Prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže. Možda su se ovom krilaticom rukovodili i čelnici Šahovskog saveza Srbije na Olimpijadi u Hanti Mansijsku, kada su proveli prijatno veče na „zabavi“ koju je priredio aktuelni predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov. Nije zgoreg napomenuti da su Iljumžinov i Anatolij Karpov u izbornoj trci za predsednika FIDE, a da je naš Savez „pod pritiskom“ dao podršku nekadašnjem svetskom šampionu, jer bi u slučaju pobede Karpova, Alisa Marić postala potpredsednik FIDE. Bilo je tu raznih trzalica, „povuci–potegni“, kada se odlučivalo o delegatu na Izbornoj skupštini, ali na kraju se potpredsednik ŠSS Miroslav Kopanja, ipak povukao (upućeniji u šahovska i politička pitanja kažu pod pritiskom), i to mesto ustupio Alisi Marić. Pošto je u poslednjem trenutku Alisa sprečena da putuje, taj posao od poverenja, obaviće ili predsednik ŠSS Miodrag Vukotić, ili pomenuti Kopanja. Zli jezici šahovske Srbije se pitaju kakav će biti ishod, po svoj prilici, tajnog glasanja, ali većina je uverena da će čelnici ŠSS ispuniti ranije dato obećanje. U interesu srpskog šaha...


OSMEH KAŽE VIŠE OD REČI: Miroslav Kopanja, Kirsan Iljumžinov i Miodrag Vukotić (sleva)

I. R.SPORTSKI ŽURNAL, 29. septembar 2010

ČELNICI ŠS SRBIJE U HANTI MANSIJSKU

Menjale se informacije

Slika čelnika ŠS Srbije Miroslava Kopanje i Miodraga Vukotića sa Kirsanom Iljumžinovom, koja je objavljena juče u Sportskom žurnalu, bila je povod našim šahovskim funkcionerima da iz Hanti Mansijska, preko „koordinatora“ Snežane Stojanović, pošalju iscrpan izveštaj o, kako piše u poruci „nizu susreta i značajnih razgovora“ pred kongres FIDE. U saopštenju se kaže da je prvi u nizu bio sa aktuelnim predsednikom FIDE, Iljumžinovom. Razgovor je protekao u prijateljskom tonu iako je on upoznat sa stavom delega cije ŠSS o podršci Karpovu. Navodi se da je između ostalog bilo reči o sistemima takmičenja i da su se „razmenjivale informacije o aktuelnostima“. Takođe piše i da je Iljumžinov obećao maksimalnu podršku ŠSS, bez obzira na ishod izbora (?!), u borbi za sticanje punopravnog članstava u OKS. Drugi susret je bio sa Anatolijem Karpovom, na prijemu organizovanom za Federacije balkanskih zemalja. Posle „razrade plana i strategije za Izbornu skupštinu“, najviše se pričalo o planovima posle izbora. Pored sastanaka na svetskom nivou, čelnici ŠSS, piše u saopštenju, imali su i niz razgovora na nivou Evropske šahovske unije (ECU), sa predstavnicima Crne Gore, Hrvatske, BiH, Makedonije, Bugarske, Albanije, Austrije, Francuske, Grčke, Turske i Finske.


ISKRENE NAMERE: Miroslav Kopanja i Anatolij Karpov

I. R.