Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Komentar

Komentar

16.12.2010 / ŽIM Drljević, LJilja (2298)

Поводом јуче објављене репортаже под називом Љиља Дрљевић, истог дана на сајту је остављен и први коментар, овога пута од субјекта лично. Прочитајте...

Budim se iz bolesničke postelje oko podneva, danas nešto ranije nego obično. Uzimam lap top i prva stvar koju činim kao i svakog drugog dana, ukucavam početna slova perpetualcheck-a. A onda šok! Server nije u mogućnosti da otvori stranicu! Pokušam još par puta, ali ništa. Tu čvrsto odlučim da poslednjim atomima snage ustanem iz kreveta i potražim telefon, pozovem neodgovornog urednika i zatražim odgovor na pitanje: Šta je sa našim omiljenim sajtom*!@/“#&!%?

Tako bi i bilo da, nemilosrdnim obaveštenjem o korisnikovom zauzeću, automat nije osujetio moju nameru. U sledećem trenutku, ponovo sam se našla u krevetu, razočarana i bez nade. Ubrzo me savlada san.

Nakon par sati, budim se po drugi put i dnevnu rutinu započinjem uobičajenom procedurom. Ovaj put, ne samo da uspešno pristupam omiljenom sajtu, već imam i šta da vidim. Naime, u gornjem pravougaoniku, gde se obično nalaze autorove popularne reportaže, ugledala sam svoje ime. Da, da, lepo se vidi, i to crvenim slovima. Jedan klik mišem i pojavljuje se poduži tekst sa slikama i skeniranim materijalom. Kakvo prijatno iznenađenje u ovim hladnim danima! Red po red, čitam meni već poznate stvari i, nema šta, sve je kako je. Nailazim i na nedavno objavljen intervju u Žurnalu i tu zastanem. Pažljivo je Ivke preneo moje reči, ali je kasnije, prilikom tehničke obrade stranice, greškom izostavljen jedan, za mene veoma važan deo. Zbog toga i pišem ovaj komentar sa željom da skrenem pažnju čitalaca Perpetuala na to, da glavni junak ove priče nisam ja, već Vladica Andrejić, matematičar i šahista, šahovski entuzijasta, čovek širokih interesovanja, nepokolebljivi borac za pravdu i, iznad svega, moj prijatelj. Kako je Sportski žurnal propustio da prenese deo mog izlaganja, ovde bih iskoristila priliku da se zahvalim Gospodinu Andrejiću za svu podršku koju mi je pružio u teškom periodu moga života, kao i za sav trud i vreme koje je uložio, beskompromisno se boreći za dobrobit šaha i šahista.

S poštovanjem i zahvalnošću,
u Beogradu 15.12.2010.
LJilja Drljević