Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Disocijativan poremećaj identiteta

Disocijativan poremećaj identiteta

11.02.2011 /   Andrejić, Vladica (2170)

Доста је било скривања, 'ајмо мало да раскринкамо неке маске!

Disocijativan poremećaj identiteta je jedna ozbiljna bolest, ali ona se ne leči tako što kupite majicu na kojoj krupnim slovima piše: "Izlečio sam se od šizofrenije", jer uskoro na njoj ispod toga može da se pojavi sitnim slovima napisano: "I ja!"

Ko je Jovan Petrović? Jovan Petrović, "naš" čovek na privremenom radu u Indiji (i to baš u NJu Delhiju), sredinom decembra meseca 2010. godine učlanio se u Šah Mat Listu, a onda je 20.01.2011. poslao i svoj doprinos za istu. Prvo da pročitamo šta je napisao.

From: Jovan Petrovic 
To: tomicvd@t-com.me 
Sent: Thursday, January 20, 2011 1:22 AM
Subject: Bruka i sramota

Poštovani gospodine Tomiću
Molim da objavite moj tekst jer vidim da ljudi ne vide ili neće da vide očigledne stvari.
...
{Na zahtev jedne od ličnosti koja se pojavljuje u delu teksta na ovom mestu, izostavljam ga}
...
To ovim diskutantima i kritizerima svih šahovskih institucija u Srbiji i tražiocima dlake u jajetu ne smeta, iako znaju za to, jer oni imaju svoje lične interese koje bi želeli da ispune i drugo ih ne zanima.
Sada sve polako izlazi na videlo i valjda će se i o tome konačno obavestiti FIDE radi znanja i ravnanja.
Nemam nikakve lične interese po ovom pitanju i gospodju i ne poznajem ali bih voleo da čujem šta o ovome kažu ovi "legalisti"
tj kritizeri i čuvari poštenja iz nekoliko zadnjih izdanja Šah mat liste.
Jovan Petrović Nju Delhi /privremeno/

Međutim, Jovan Petrović je aktivnost pokrenuo i ranije. Na moju privatnu imejl adresu uputio je tekst pod nazivom "Lukić i burgijanje", kao reakciju na naš tekst Dosta burgijanja, ili ne. Kao što vam je poznato, ja sam objavljivao skoro sve komentare koje su pristizali na moj sajt, a zašto ovaj nisam više je razloga. Prvi je da nije ostavljen kao komentar na sajt (već poslat mejlom), a drugi je taj što sam hteo da ispitam sopstvene hakerske mogućnosti. Kasnije će vam mnogo toga biti jasnije, ali 'ajde da pročitamo tekst iz imejla od 10.01.2011.

Subject: Lukić i burgijanje
From: "Jovan Petrovic" 
Date: Mon, January 10, 2011 00:43
To: andrew@matf.bg.ac.rs

Vrlo je zanimljivo ovo pisanije gosp Lukića.
Ono što je tvrdio u šali da mu se kao prišiva 80% mislim da je istina iako on izigrava uvredjenog.
Slučajno sam upoznao jednog gospodina Jovanovića koji je često pisan da igra na Lukićevim turnirima a rekao je jednom prilikom u šali da nikad nije išao na te turnire već je pisano da je bio, pa mu nekad skinu a nekad dodaju rejting kakogod zatreba.
Znajući i ko je sudio te turnire skoro sam siguran u neko muvanje i štelovanje.
Gospodine Andrejiću niste mi uopšte simpatični a pogotovu Lukić ali ovde sam na strani Vas i predlažem Vam da proverite kako je išlo sa tim Jovanovićem uz napomenu da ovaj g Jovanović nije na muvanje osvojio svoju titulu već zna da igra ali je on iz kraja "preko Dunava" kao i Lukić.
Da još spomenem i Šah mat listu u kojoj se može dosta toga pročitati o ovom i drugim stvarima gde i razni likovi /naprimer bankrot biznismen iz Segedina / pišu svašta pa se možemo zabavljati čitajući.
Pozdrav gosp Andrejiću iako nisam vaš fan ali podižete atmosferu i to mi se svidja a ovo o muvanju niko ne sme da zvanično potegne da ga g Lukić ne tuži a vi ste to lepo uradili.

Ko je uopšte gospodin Jovan Petrović? Gospodin Goran Tomić, urednik Šah Mat Liste, ga je to direktno pitao, te da vidimo o kakvom je zaplitanju reč.

From: Jovan Petrovic 
To: tomicvd@t-com.me 
Sent: Friday, January 21, 2011 2:56 PM
Subject: PODACI

Poštovani gospodine,
Malopre sam razgovarao sa Beogradom i ubedio me je moj prijatelj da ne treba da se objavljuju takve stvari na internetu /tekst koji sam vam poslao/ jer od toga nema koristi ,jedino će možda gospodja Sava izgubiti posao zbog toga a Srbija jedno takvo važno mesto.
Ja ne želim da neko zbog mene izgubi posao, pa vas molim da NE OBJAVLJUJETE moj tekst pod nazivom Bruka i sramota u Šah mat listi iako je istinit.
Na vaše traženje o meni mogu reći ovo:
Ja sam živeo u Uroševcu / sada Ferizaj/ i kad je počeo rat morao sam pobeći u Prištinu.
Tamo sam živeo u ulici Nazim Gafurri blizu UN HABITAT-a . Posle sam otišao u Beograd-Veliki Mokri Lug i živeo u ulici Cvetanova Ćuprija.
Uspeo sam na jevdite jade da se domognem inostranstva i sada radim ovde u Indiji . Muči me pomalo nostalgija, pa onda volim vesti iz domovine.
Imam 45 godina i nemam šahovsku kategoriju. već sam više ljubitelj šaha tj najobičniji amater
i ne poznajem ni jednog od diskutanata koji pišu na Šah mat listi. . Na Facebook ne idem
Nisam ranije primao Šah mat listu na e mail . Imao sam stari kompjuter koji sam pomalo koristio tako da znam za šah mat listu. .
Nisam ranije mogao da vam se javim, jer ovde ima kubure sa internetom.
S poštovanjem
Jovan Petrović

Wow! Pa ovo je prosto sjajno, toliko živopisnih podataka odavno nismo videli. E, a sada pogledajmo zaglavlje imejla kojeg smo prvog preneli, onog od 20. januara.

X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on mxnode-2-22
X-Spam-Level:
X-Spam-Status: No, score=-2.3 required=5.0 tests=BAYES_00,HTML_MESSAGE autolearn=ham version=3.2.5
...
X-Originating-IP: [79.101.194.59]
Subject: Bruka i sramota
From: Jovan Petrovic

Nešto kasnije uredno se Goranu Tomiću javlja gospodin Milan Miladinov koji za Šah Mat Listu šalje svoj tekst da bi malo ukaljao obraz gospodina Andrejića, a koji smo uredno preneli sa Goranove liste. Za one koji to ne znaju, gospodin Miladinov je prestižni sudija iz Novog Sada, glavni sudija sa poslednjih nekoliko prvenstava Vojvodine i čovek o kome smo već pisali bajke. Pogledajmo sada kako izgleda zaglavlje tog njegovog imejla.

X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on mxnode-2-24
X-Spam-Level:
X-Spam-Status: No, score=-2.3 required=5.0 tests=BAYES_00,HTML_MESSAGE autolearn=ham version=3.2.5
....
Received: from 79-101-194-59.dynamic.isp.telekom.rs (HELO b355bdeb9be445c) ([79.101.194.59])
From: "madeinyu"

Da li primećujete nešto zajedničko za ova dva zaglavlja? Opa, čuvena Aj-Pi adresa je [79.101.194.59]! Pa zar je moguće da se iz NJu Delhija može nakačiti na srpski Telekom? Mislim da je ovo sasvim jasan i čvrst dokaz da je Jovan Petrović zapravo Milan Miladinov. Ne želim da vam pričam o drugim dokazima koje sam prikupio svojim hakerskim prstićima, da bih mogao da ih eksploatišem kasnije, a da me u međuvremenu ne terete za nelegalne internet radnje. Ovo gore vam je sasvim dovoljno...

Da li se sećate izvesnog Šahović Stanka iz Novog Sada koji se oglasio sa Šah Mat liste, o čemu smo takođe pisali? Ima li potrebe da vam pričam ko stoji iza imena Šahović Stanko?

Lista identiteta je poprilično dugačka. Uostalom juče je bila nezabeležena "hajka" na Forumu koji je gospodin Miladinov lično osnovao. Epilog priče je da su silni ostavljeni komentari retroaktivno pobrisani od strane "moderatora", da bi se dokazi malo umirili. Al što bi reko čuveni Žile: "DŽaba ti!"