Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Nisam ja, majke mi

Nisam ja, majke mi

14.02.2011 /   Andrejić, Vladica (2170)

Да ли је то "наш селектор" изјавио: "Јесте, крив сам, јео сам говна, радио сам то и то, јер сам био слеп поред очију. Казните ме да окајем своје грехе, да поново будем човек, да станем на своје ноге, али не, нисам писао на босанском сајту"? Напомена за неупућене: за рђав вокабулар заслужан је чувени цитат из "Балканског шпијуна" Душана Ковачевића.

U kasnim večernjim satima 13.2.2011. na zvaničnom sajtu Šahovskog saveza Srbije osvanulo je sledeće: "Na zahtev velemajstora Siniše Dražića, selektora muške reprezentacije Srbije u šahu, a radi potpune informisanosti, objavljujemo selektorovo obraćanje šahovskoj javnosti." Prvo ćemo da pročitamo to saopštenje koje je datirano na tri dana ranije, pretpostavljam da je toliko vremena trebalo novom vebmasteru Saveza da ubaci priču na sajt.

OBRAĆANJE ŠAHOVSKOJ JAVNOSTI
Novi Sad, 10.02.2011. godine

Ovim otvorenim pismom obraćam se šahovskoj javnosti, da bih otklonio neistine koje se u poslednje vreme pišu i plasiraju pod mojim "Imenom i Prezimenom" na raznoraznim privatnim sajtovima!

Na taj način je obmanuta široka javnost, pre svega mislim na šahovsku, a medju njima i veliki broj mojih prijatelja, poznanika i sl. Ovo je bio direktan povod za dosta grub istup GM Ivaniševića (u novinama "Politika") a kako danas čujem i za još neke istupe drugih renomiranih velmajstora, protiv mene i funkcije koju časno branim. Naravno, bilo ko od njih je mogao to i da proveri (da je hteo) u direktnoj komunikaciji sa mnom, ali kako je negativna kampanja (a zašto ne reći i prljava) uzela maha, čak mogu da ih i razumem kao takodje povredjene u ovoj celoj ujdurmi.

Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću odgovorno tvrdim da nikad nisam na navedenom bosanskom sajtu davao nikakve izjave ni vodio bilo kakve polemike, kao ni dopisivao se sa navedenim ljudima (za koje verujem da su većina izmišljeni, ili da većina, ako uopšte i postoje, nisu znali da se ne radi o meni nego o vrlo podmuklom dubleru, ili više njih), a za samo postojanje navedenog sajta znam tek od pre nekoliko dana.

Sam rečnik koji se tamo koristi u nekim komentarima je toliko nepristojan i maliciozan, da bi samo osoba plitke pameti mogla da ga upotrebi javno. Samim tim ovi neartikulisani istupi protiv mene, narušavanje mog moralnog integriteta, naneli su mi veliku duhovno-materijalnu štetu, kao i mojoj porodici. Takodje, sama institucija Saveza je time uprljana. Iako sam u početku sve to ignorisao, misleći da je to samo hir nezrelih i mladih ljudi, međutim, stvari su otišle predaleko, pa bih ovim putem pozvao sve one koji žele da sa mnom o ovim temama raspravljaju, da mi se slobodno jave, pre nego što formiraju svoje mišljenje. Takodje, ako bilo ko ima nekakve informacije, o tome ko se poslužio mojim imenom i prezimenom, bio bih mu neizmerno zahvalan.

Moja skajp adresa je : sdrazic tel: 021 450 714 i 064 124 9741

Svima stojim na raspolaganju a pogotovu ljudima dobre volje. SPASIMO ISTINU! Uradimo to zajedno i omogućimo našem Šahovskom savezu, koji je savez svih nas, da u ovim teškim vremenima funkcioniše i da se uspešno reorganizuje, jer vremena koja predstoje neće sigurno biti laka ni za koga, a pogotovu ne za šahiste.

GENS UNA SUMUS gm i dipl.ecc. Dražić Siniša, selektor reprezentacije Srbije.

Verujem da ste se jako zabavili čitajući gore navedeni tekst "gospodina" selektora, prosto se ne zna da li je smešno ili žalosno. Zamislite da vas neko optuži da ste kupovali i prodavali, vlastite i tuđe, turnirske i rejting poene, da ste štancovali i izvozili (Italija, obećana zemlja) balove i titule. Zamislite da vas neko optuži da ste uzurpirali vlast u Vojvodini i nelegalno podelili visoke funkcije. Zamislite da vas neko optuži da ste se proglasili za selektora reprezentacije, da ste kao selektor žive ljude permutovali po tablama samo zato da bi se razlikovali od drugih, da ste kao selektor napravili najlošiji rezultat u istoriji srpskog šaha, a da ste sami sebe ostavili da i dalje budete selektor. Zamislite da vas neko optuži da ste izigravali Boga i da ste od kvalifikacija za Šampionat države napravili cuger turnir, a onda se sami delegirali na Šampionat. Zamislite da vas neko optuži da je vaš najbliži saradnik kao glavni sudija štelovao parove na zvaničnom kvalifikacionom turniru i trudio se da vi sa rastojanja od preko hiljadu kilometara upišete bod u tabeli, a onda da je taj saradnik u potpunosti raskrinkan kao višestruka ličnost. Verujem da vam je poprilično teško da sve te stvari istovremeno zamislite, ali da li biste se virtuozno odbranili rečima: "Nisam ja pisao na bosanskom sajtu, majke mi!"

Ne, ja ne mogu ovo da zamislim, ipak je čika Draža mnogo sposobniji, čak i u momentima dok mu drmaju kavez. Zbog toga mislim da je ovo otvoreno pismo ipak pisao dubler. Zamolio bih novog vebmastera Šahovskog saveza Srbije da proveri IP adrese pošiljaoca otvorenog pisma, a i da nam kaže ko je odobrio objavljivanje istog.

A sada malo da se koncentrišemo na sam tekst otvorenog pisma. "Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću odgovorno tvrdim da nikad nisam na navedenom bosanskom sajtu davao nikakve izjave ni vodio bilo kakve polemike, kao ni dopisivao se sa navedenim ljudima, a za samo postojanje navedenog sajta znam tek od pre nekoliko dana." Koliko sam ja razumeo ta krivična i materijalna odgovornost se ne odnosi na poslednji deo teksta koji je samo konstatacija da za navedeni sajt zna tek od pre nekoliko dana. Čudi me da niko od posetioca mog sajta, a bilo ih je po hiljadu dnevno, nije kontaktirao Dražu da mu pokaže članak "Vašar umesto kvalifikacija", koji je objavljen davnog 25. januara, ako li ne da ga upozori, ono barem da ga proziva. A to da li je čovek lično pisao ili angažovao nekog da to umesto njega uradi, nije toliko bitno...

Što se samog bosanskog sajta tiče, pogledajmo samo post broj 1202 u kome Dražićev dubler kaže: "Oni iz Srbije, neka slobodno pišu na sajtu "ludog matematičara" Andrejića, kako ga prozva moj prijatelj Ivan iz "Sportskog žurnala"". Mnogo vremena pre toga Ivan iz Žurnala mi je rekao da je nadimak "ludi matematičar" skovao Dražić lično, ali ne verujem da je broj ljudi koji zna za to veći od broja prstiju jedne ruke, samim tim taj post nije mogao bilo ko da napiše...

"Samim tim ovi neartikulisani istupi protiv mene, narušavanja mog moralnog integriteta, naneli su mi veliku duhovno-materijalnu štetu, kao i mojoj porodici." "Kako, molim? Pa zar moralnog integriteta imaš ti?", rekla bi Severina... "Takođe, sama institucija Saveza je time uprljana." Ha ha ha, sjajno, pa zar nije sama institucija Saveza uprljana kad je dotičnog izabrala za selektora, ako li ne i ranije? Kakve veze sada ima Savez? Ah, da, izgleda da je Dražić jednako Savez, jer on odlučuje ko će igrati za reprezentaciju, on odlučuje ko će igrati Šampionat, on odlučuje ali uskoro će tome doći kraj... "Takođe, ako bilo ko ima nekakve informacije, o tome ko se poslužio mojim imenom i prezimenom, bio bih mu neizmerno zahvalan." Ne znam koliko mogu pomoći oko ovog pitanja, ali sumnjam na nekoliko klasičnih impostera, jer ako nije Šahović Stanko iz Veternika, onda mora da je Jovan Petrović iz NJu Delhija.

"SPASIMO ISTINU! Uradimo to zajedno i omogućimo našem Šahovskom savezu, koji je savez svih nas, da u ovim teškim vremenima funkcioniše i da se uspešno reorganizuje, jer vremena koja prestoje neće biti laka ni za koga, a pogotovu ne za šahiste." Opa, "Spasimo istinu", već nazirem otvaranje novog sajta www.spasimoistinu.com koji će objaviti rat već postojećem sajtu Spasimo Šah (www.spasimosah.com) koji traži da svi funkcioneri iz saveza podnesu ostavke. Malo li je na ovu skupoću?