Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Razlozi otkaza ŠK Smederevo

Razlozi otkaza ŠK Smederevo

01.09.2011 / VM Milanović, Danilo (2516)

На Првој лиги Србије не наступа шампионска екипа ШК Смедерево, а зашто је то тако говоре сами играчи: Перунко, Дача и Таџа.

razlozi otkazivanja učešća ŠK Smedereva na I ligi Srbije

Š.K.Smederevo je aktuelni ekipni prvak Srbije i aktuelni osvajač Kupa Srbije

samim učešćem na Kupu Srbije, automatski ne postoji mogućnost nastupa za drugi klub

igrači su usmeno dogovarali angažman sa predsednikom kluba Milanom Nikolićem

dogovorena dinamika isplate: prvi deo u aprilu, drugi u julu, treći pred I ligu

na isplatu prvog dela se čeka do završetka Kupa 22.05.2011. godine. Dogovoreni deo velemajstorima Ivaniševiću i Perunoviću nije isplaćen u potpunosti

u junu saznajemo da velemajstor Ivan Ivanišević neće moći da igra za klub na I ligi pošto se termin poklapa sa njegovim učešćem na Svetskom Kupu. Kontaktiramo predsednika kluba Milana Nikolića koji nam usmeno garantuje da će klub sigurno nastupiti na I ligi, kao i da će sva dugovanja prema igračima biti ispunjena u dogovorenom roku.

krajem juna nam Milan Nikolić javlja da je novi član našeg kluba Lazar Nestorović (kasnije saznajemo da on, iako mu je Nikolić takođe usmeno obećao, nije dobio nikakvu novčanu nadoknadu za prelazak u klub)

tada prestaje svaki kontakt Nikolića sa nama. Od 20-og jula pokušavamo da stupimo u kontakt, da bi nam tek kroz nedelju dana poslao SMS uz obrazlozenje kako se nije javio pošto je mobilni telefon zaboravio na punjaču u inostranstvu(!), kako je umoran od šaha, da upravo kreće na more pa na poslovni put, da ga više ne uznemiravamo. U nastavku teksta nam govori kako je proverio i ustanovio da je finansijska situacija u klubu zadovoljavajuća, kao i da se za dugovanja obratimo sekretaru kluba, a ukoliko ne odigramo ligu, ta dugovanja nam neće uopšte isplatiti! Sledećeg dana, misleći da ćemo tako stupiti u telefonski kontakt sa Nikolićem, zovemo sekretara koji nam kaže da nije upoznat sa mnogim stvarima, da vrlo malo može da učini povodom nastale situacije i da misli da će tek sledeće godine moći da se obezbede potrebna sredstva za normalno funkcionisanje kluba, kao i da ni na vidiku nije isplata dugovanja za tekuću godinu. Takođe nam je rečeno da nije angažovan ni inostrani igrač. Pošto je u inostranstvu, šaljemo e-mail Milanu Nikoliću sa porukom da smo spremni da pomerimo rok za isplatu dugovanja do 1. novembra i naravno, odgovor ne dobijamo.

početkom avgusta sekretar Šahovskog saveza Centralne Srbije. Milivoje Milivojević, nas obaveštava u neformalnom razgovoru, da je stupio u kontakt sa Milanom Nikolićem da bi ga obavestio da 10-og avgusta ističe rok za prijavu inostranog igrača, na šta mu je Nikolić rekao isto što i nama, da je umoran od šaha, da je na poslovnom putu, da je sve prebacio na sekretara,...

dva dana pre početka I lige, dobijamo informaciju od službenika Šahovskog saveza Srbije da je Š.K.Smederevo otkazalo učešće na I ligi Srbije!

sledećeg dana, Nikolić se javlja i tom prilikom smo mu rekli da je skandalozno da ekipa Š.K.Smedereva kao aktuelni osvajač Kupa Srbije i aktuelni ekipni prvak Srbije otkaže učešće na I ligi, kao i da smo spremni da rokove za isplatu dugovanja pomerimo na 1.mart 2012. godine, a sve u cilju da klub nastupi na takmičenju. Jedino što smo zatražili od Milana Nikolića je da nam, pro forma, pošalje SMS ili e-mail u kome nam garantuje isplatu do tog roka, pošto je on, od prvog dana našeg angažovanja, jedina osoba sa kojom smo dogovarali uslove igranja. On je i to odbio.

ovakvim postupcima predsednika kluba Milana Nikolića, oštećeni smo za najvažnije ekipno takmičenje u toku godine, tj. uskraćena nam je mogućnost odbrane titule, osvojene prošle godine. Takođe poprilično smo oštećeni finansijski pošto nam je igranje za klub jedan od izvora godišnjih prihoda. Oštećeni su i Šahovski savez centralne Srbije i Šahovski savez Srbije, grad Smederevo...

smatramo da bi rukovodstvo Šahovskog savez Srbije trebalo najozbiljnije da razmotri mogućnost da Milan Nikolić bude najstrožije kažnjen zbog svojih postupaka.

Velemajstor Miloš Perunović
Velemajstor Danilo Milanović
Velemajstor Branko Tadić