Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Četvoromeč Stara Pazova 2012

Četvoromeč Stara Pazova 2012

14.05.2012 /   Baralić, Nebojša (2247)

Ево репортаже од пре пар дана из куће фудбала у Старој Пазови

ŠAHOVSKI ČETVOROMEČ “STARA PAZOVA 2012”

Stara Pazova, 12. maj 2012. godine

Nacionalna kuća fudbala u Staroj Pazovi danas je bila domaćin šahovskog četvoromeča u kome su učešće uzeli studentska reprezentacija Mađarske, studentska reprezentacija Srbije, mlada reprezentacija Srbije i domaćin Stara Pazova.Pokrovitelj kompletne manifestacije je Opština Stara Pazova, dok je uloga sponzorstva tradicionalno pripala Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo PEP iz Beograda.Pre početka turnira goste i učesnike su pozdravili predsednik Opštine Stara Pazova gospodin Goran Jović, prvi sekretar Ambasade Mađarske... Govornici su naglasili višestruki značaj ove manifestacije i obećali da će sve učiniti da se jedna lepa tradicija održi. U ime šahista, Nebojša Baralić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i vrhunskim uslovima za igru i predao šahovske garniture Nacionalnoj kući fudbala i predsedniku Opštine. Kako je rekao, nada se da će naši najbolji fudbaleri dobijene šahovske garniture koristiti u trenucima odmora i da će im pomoći da u narednim utakmicama ostvare dobre rezultate, prevashodno misleći na strateška i taktička nadigravanja.

Povlačenjem prvog poteza od strane predsednika Opštine Stara Pazova u partiji Kabai Szuszanna – Marija Rakić, meč je i zvanično počeo.


Interesantno je da su posle dva kola sve ekipe su bile izjednačene, svi su imali po jednu pobedu i jedan poraz, sve partije su završene identičnim rezultatom 3 : 1. Odlučivali su mečevi poslednjeg trećeg kola u kome su maksimalnu pobedu nad domaćinom ostvarili najbolji srpski studenti, a mlada reprezentacija je savladala studente iz Mađarske 3 : 1.Tako je pobednik Šahovskog četvoromeča „Stara Pazova 2012“ postala ekipa Univerzitetske reprezentacije Srbije, drugo mesto je pripalo mladoj reprezentaciji Srbije, treći su studenti iz Mađarske, a četvrti domaćini iz Stare Pazove.

Nakon završetka šahovskih događanja, poprište novih borbi je bio fudbalski teren. Bilo je interesantno posmatrati šahiste kako barataju loptom. Može se slobodno reći da bi nekolicina njih imala lepu fudbalsku karijeru. Ipak, najprijatnije iznenađenje za pisca ovih redova su bile Lena i Mila koje su pokazale svoj široki fudbalski repertoar: precizna dodavanja, postizanje golova petom i glavom, driblinzi, duel igra…

Time je šahovsko – fudbalski dan bio zaokružen!

Organizatori ovog lepog šahovskog događaja su bili Udruženje srpsko – mađarskog prijateljstva „Gardoš“, opštinski šahovski savez, ŠK „Banovci Dunav“, Univerzitetski sportski savezi Srbije i Beograda i ŠK „Jelica PEP“.

Nebojša Baralić