Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Otvoreno pismo reprezentacije Crne Gore

Otvoreno pismo reprezentacije Crne Gore

30.07.2012 / FM Popadić, Dragan (2205)

Отворено писмо селектора и шаховских репрезентативаца Црне Горе

Otvoreno pismo selektora i šahovskih reprezentativaca Crne Gore

Dok ovih dana cijeli svijet gleda Olimpijske igre u Londonu muška šahovska reprezentacija Crne Gore, koja se priprema za Olimpijadu u istanbulu krajem avusta, osjeća se kao siroče. Zaboravljena od svih, prije svega od svog Saveza. Ogorčeni lošim odnosom prema reprezentaciji mi smo se već oglasili otvorenim pismom prošle godine. U međuvremenu dobili smo i novo rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Predragom Drecunom, a odnos prema reprezentaciji je još gori. Dva mjeseca prije Olimpijade u Istanbulu saopšteno je da ćemo na put kombijem. To je četiri dana puta, dva dana do Istanbula i dva dana u povratku. To će se sigurno odraziti na naše rezultate. Nakon legendarnog puta fudbalera nikšićkog Čelika za Ukrajinu i mi ćemo izgleda ući u legendu.

A ima dovoljno vremena da se organizuje avionski prevoz. Sredstva ne bi trebalo da budu problem, jer smještaj i ishrana na Olimpijadi su besplatni, a država Crna Gora odvaja godišnje 35 hiljada eura za međunarodni program Šahovskog saveza. Od tog novca finansira se sve – od amaterskih takmičenja, kancelarije, honorara koordinatora, sudija, do međunarodnog programa. Ali, najmanje za međunarodni program vrhunskih šahista. Divno je vidjeti naše sportiste u Londonu u posebno kreiranim uniformama. Mi smo sami nabavili dresove sa državnim grbom i crvene kačkete. Uz stare crvene trenerke da barem malo ličimo na sportiste koji dolaze iz Crne Gore. Tražili smo razgovor sa novim predsjednikom Drecunom o putovanju za Istanbul i uopšte odnosu prema vrhunskim crnogorskim šahistima i članovima reprezentacije. On je u prvi mah pristao, ali više se ne javlja. Prepušteni sami sebi, obraćamo se javnosti, Upravi za sport i COK-u.

Na šahovskoj Olimpijadi u Istanbulu daćemo sve od sebe, kao i dosad, da Crnu Gore reprezentujemo na najbolji mogući način, od igara do ponašanja. Ako je potrebno za Istanbul ćemo ići i pješke. Ali, nema potrebe!


Selektor Dragan Popadić
Reprezentativci:
VM Nikola Đukić
VM Dragiša Blagojević
VM Milan Draško
VM Dragan Kosić
IM Blažo Kalezić