Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 1

Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 1

17.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517)

Велемајстор Бранко Тадић даје извештај са Кадетског европског првенства после првог дана игре. Причу можете директно пратити на сајту ШК Тадић.

Posle više od 13 sati vožnje ekipa mladih šahista stigla je na pojedinačno Evropsko prvenstvo u šahu, koje se održava od 16. do 26. avgusta u Pragu (Češka). Kao i do sada na ovako velikim manifestacijama naišli smo na određene propuste organizatora,a najviše je pritužbi na različitost soba i nedostatak interneta u svim sobama. Takođe, sale za igru kojih ima ukupno tri, nisu podjednako dobre, tako da je u prvoj sali odakle idu uživo prenosi partija prilično hladno, dok je u trećoj gde igraju najmlađi veoma tesno i zagušljivo. Ono što je meni kao šahisti ipak najviše zasmetalo su kartonske table na kojima se igra veći broj partija.

Srbiju na ovom takmičenju predstavlja 17 učesnika. U prvom kolu nije bilo većih iznenađenja, a treba istaći remi Bojana Jovanovića protiv poljskog internacionalnog majstora Sadzikovskog(2444), koji je šesti favorit u grupi do 18 godina.

Pobede u prvom kolu su ostvarili Ivić Lazar(B8), Ivić Velimir(B10), Radovanović Mihajlo(B12), Radovanović Nikola(B16), Đorđević Nevena(G8), Gajčin Marina(G12), Injac Teodora(G12), Rakić Teodora(G14), Nonković Bogdana(G18).

Remizirali su Budisavljević Luka(B8), Jovanović Bojan(B18), Đermanović Adrijana(G10), Tomin Ksenija(G16).

Poraženi u prvom kolu su Omorjan Dejan(B10), Savić Mihailo(B12), Rajković Mladen(B14), Milivojević Maša(G10).

Šahovska škola velemajstora Tadića ovde ima 4 predstavnika i ostvarene su tri pobede uz poraz Mladena Rajkovića.

Ivić Lazar(B8) je prilično lako dobio predstavnika BIH i sutra ga očekuje dosta teži ispit protiv rumunskog predstavnika koji je šesti nosilac u grupi najmlađih.

Radovanović Mihajlo(B12) nije imao većih problema protiv ruskog predstavnika Mark Kosvina, gde je partija rešena već u ranoj fazi igre gde je u slovenskoj odbrani napravio veliku prednost. U drugom kolu ga očekuje rumunski predstavnik koji je četrnaesti nosilac u grupi do 12 godina.

Rajković Mladen je propustio da priredi iznenađenje u partiji protiv Paravyan Davida (2271) iz Rusije. Posle dobro odigranog otvaranja Rajković nije iskoristio stečenu inicijativu za žrtvovan kvalitet i dozvolio protivniku da serijom izmena prevede partiju u mirnu završnicu. U drugom kolu očekuje ga partija sa Turskim predstavnikom Inan Camberkom.

Nonković Bogdana je rutinski savladala predstavnicu Slovenije Niku Kuk. U pozicionoj borbi u katalonskom otvaranju, partija je rešena taktičkim udarima i na kraju matnim napadom. U drugom kolu predstoji partija protiv Ruskinje Severine Marie (2147).