Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 7

Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 7

24.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517)

Извештај са седмог дана Кадетског европског првенства велемајстора Бранка Тадића. Извештаје можете читати и на сајту ШК Тадић.

17.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 1
18.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 2
20.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 3
21.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 4
22.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 5
23.08.2012 / VM Tadić, Branko (2517) : Izveštaj sa Kadetskog evropskog prvenstva 6

Iza nas je ostalo i sedmo kolo u kome je naš najuspešniji predstavnik Velimir Ivić pretrpeo prvi poraz i na taj način se udaljio od borbe za prvo mesto. Posle korektno odigranih uvodnih poteza sicilijanske odbrane, Velimir je nastavio sa nepotrebno brzom igrom i u ranoj fazi partije napravio grub previd figure. Esipenko je nakon toga lako realizovao materijalnu prednost. Preostalo je još dva kola do kraja u kojima će Velimir tražiti šansu da se okiti medaljom. Očekuje ga veoma važna partija protiv Azerbejdžanca koju možete pratiti u prenosu uživo.

Mihajlo Radovanović je iskoristio površno poznavanje teorije otvaranja Baraka (1961) koji predstavlja Izrael i u "zmajevci" efektno upisao peti poen. Sutra u osmom kolu očekuje ga teška partija sa domaćom nadom Vykouk Jan (1966) i pobedom bi stekao šanse da se bori za jedno od prvih deset mesta u Evropi. Partija će biti prenošena uživo.

I Marina Gajčin je zabeležila vrednu pobedu i pokušaće da u finišu izbori visok plasman. U jednoj od tvrđih varijanti slovenske odbrane posle dužeg premotavanja figura, Mađarica previđa centralnog pešaka. Marina je bila sigurna u realizaciji i sa pet poena očekuje je partija protiv šahistkinje iz Engleske koju možete pratiti u prenosu uživo.

Ksenija Tomin je posle skromno odigranog otvaranja uspela da uspostavi ravnotežu u poziciji ali to je bilo dovoljno samo za remi. Sa 4.5 poena Ksenija je na deobi 10 do 20 mesta i očekuje je partija crnim figurama protiv Smirnove (2113) koja će biti prenošena uživo.

Teodora Rakić je igrala bez plana u benoni otvaranju i Dyakonova je postepeno povećavala prednost. Partija je rešena u završnici lakih figura gde je crna iskoristila aktivniji položaj svojih figura.

Lazar Ivić je u topovskoj završnici pobedio azijca koji brani boje domaćina na ovom turniru i na taj način se našao na sredini tabele. Mladen Rajković nije imao većih problema protiv igrača iz Slovačke. Igrana je zatvorena sicilijanka gde se Mladen bolje snašao. Bogdana Nonković je takođe danas zabeležila poen i na taj način zaokružila današnju dobru igru članova šahovske škole Tadić.

Turnir je ušao u završnu fazu i biće interesantno koliko mogu naši igrači da pruže kada se igra pod pritiskom.

Pozdrav iz Praga-velemajstor Tadić