Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Kadetska olimpijada - izveštaj 1

Kadetska olimpijada - izveštaj 1

30.08.2012

Јавили су се наши кадетски репрезентативци из Истамбула!

Dragi šahisti i ljubitelji šaha, javljamo se iz Istambula, sa šahovske olimpijade do 16 godina. Tri kola su završena, a naši kadeti se drže u samom vrhu.

U prvom kolu deklasirali smo Dansku 3,5 0,5 dominacijom na svim tablama. Čabarkapa Novak je igrao fenomenalno, ali je u samom finišu napravio odlučujuću grešku i remizirao. Kumić Filip je brilijantnom žrtvom kvaliteta okončao sudbinu mladog Danca. Radovanović Nikola je žrtvovao pešaka za inicijativu i posle dobro tehnički odigrane završnice pobedio. Vučinić Gojko je u minijaturi dao mat neiskusnom gospodinu.

Drugo kolo smo igrali sa Moldavijom, koja je takođe pobedila sa 3,5 0,5. Pobedili smo sa 3 1, u teškim uslovima, duvala je klima sa svih strana! Da ne dužimo ovaj nezanimljiv meč, samo treba pomenuti maestralnu tehniku u završnici Čabarkape, kao i Dimićevo poznavanje kraljeve indijke.

Treće kolo smo igrali derbi sa Rusijom, koja je prvi favorit. Izgubili smo meč 2,5 1,5 iako se očekivala naša pobeda. Prvu partiju je završio Gojko Vučinić, koji je žrtvovao pešaka i izmatirao mladu nadu ruskog šaha za pola sata. Drugi je završio Čabarkapa, koji je iskoristio ideju dominacije crnih polja. Tada se očekivalo da će Srbija pobediti sa najmanje 2,5 1,5 ali se okrenulo. Kumić je posle fenomenalne igre izgubio relativno remi poziciju, a Dimić je u žaru borbe malo bolju završnicu od malog debelog Rusa. Zadovoljni smo rezulatom i gazimo ka novim pobedama. Pozdravi iz Istambula, uskoro sa boljim vestima <3