Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  NŠK - Sadašnji prvotimci

NŠK - Sadašnji prvotimci

14.12.2012 /   Lazić, Milorad

Новосадски ШК, шампион Србије 2012. Прича пет: Садашњи првотимци

SADAŠNJI PRVOTIMCI NŠK-a

Sadašnja generacija NŠK-ovih prvotimaca predstavlja najbolju igračku ekipu NŠK-a svih vremena i predstavlja pravi biser šahovskog sporta. Posebno se ističe činjenica da su većina sadašnjih prvotimaca ponikli u klubu i da su samo Markuš i Vučković u svojim najranijim koracima bili van NŠK-a. Drugi kuriozit je da su većina prvotimaca NŠK-a i sugrađani jer žive u Novom Sadu (samo su Markuš i Vučković tu u komišiluku na 80-tak kilometara). To je takođe u današnjem šahu i sportu uopšte prava retkost.


Dragan Šolak, Robert Markuš, Dušan Popović, Bojan Vučković, Aleksandar Kovačević


Petar Popović, Miroljub Lazić, Siniša Šarić, Miodrag Jevtić

Kada se gledaju rezultati kluba u poslednjih 12 godina, ovoj ekipi svakako treba dodati i izvanredne velemajstore Zlatka Ilinčića i Vladislava Nevedničija, koji su učestvovali u osvajnju prvih trofeja kluba u istoriji (osvajanje Kupa).

Sa ponosom ističemo da su naši današnji prvotimci, ovih aktuelnih godina, predstavljali i predstavljaju okosnicu državne reprezentacije: Kovačević, Markuš, Dušan Popović, Vučković i Šolak.

PRVOLIGAŠICE

Pored muške ekipe, NŠK je jedan od retkih naših klubova koji u prvoj ligi ima i žensku ekipu. NŠK-ove dame su ponikle u klubu uz pomoć izvanredne mađarske igračice Veronike Šnajder imaju status stabilnog prvoligaša.


Današnja ženska ekipa NŠK-a i pojačanje iz susedstva
(Jelena Milivojević, Ana Adžić, Ivana Šenk, Danijela Grujić i Veronika Šnajder)