Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  NŠK - Uprava NŠK-a i podrška

NŠK - Uprava NŠK-a i podrška

19.12.2012 /   Lazić, Milorad

Новосадски ШК, шампион Србије 2012. Прича шест: Управа НШК-а и подршка

UPRAVA NŠK-A I PODRŠKA

Već više od dve decenije sport, a prvenstveno šah, preciznije šahovski klubovi, kao mali i nekomercijalni sport, na ovim prostorima zavise, pre svega, od entuzijazma pojedinaca i podrške sponzora. Protekle dve decenije, i NŠK je imao crno-bele periode materijalno-finansijske podrške svog rada. Klub su uglavnom nosili ljudi koji duboko veruju u vrednost ove jedinstvene tradicije rada, rezultata i kvaliteta. Najveću unutrašnju podršku klub ima od samih igrača, koji dugo godina igraju zajedno i imaju puno razumevanje za neizvesna vremena u životu šahovskih klubova. Materijalnu podršku smo dobijali od mnogih, a najviše su pomagali: „Stambena zadruga rafinerija“ Novi Sad, „Novosadska banka“, Banka Intesa ad Begrad“, „Panonske TE-TO“ i naravno Grad Novi Sad u okviru mogućnosti koju pruža skromni sportski budžet.

Ipak, najveću pomoć u proteklih 5 godina, pružio je GENERALNI SPONZOR KLUBA:

Da vrhunski rezultati ne mogu bez prave podrške, dokazuje činjenica da su najveći uspesi postignuti posle uspostvljanja saradnje sa jednom od najuglednijih i najboljih osiguravajućih kuća DDOR AD NOVI SAD, kao generalnim sponzorom. Od 2007 godine do 2012 godine osvojeno je 5 zlatnih medalja !

Ovo je bio kratak prikaz istorije NOVOSADSKOG ŠAHOVSKOG KLUBA, a pred Upravom kluba je novi zadatak da u toku iduće godine izda i ažuriranu novu monografiju o klubu kojom će biti obuhvaćeno devet jedinstvenih šahovskih decenija Novog Sada, odnosno NOVOSADSKOG ŠAHOVSKOG KLUBA.

Sadašnja Uprava NŠK-a


Stanko Jović (predsednik kluba) i Prof dr Vojislav Petrović (predsednik Skupštine kluba)

Članovi Upravnog odbora


Aleksandar Kovačević, Tomislav Rakić, Krasoje Notaroš, Miodrag Jevtić, Milorad Lazić (direktor kluba)

Galerija starih NŠK-ovih predsednika


Dragoljub Gvozdenac, Maksim Narandžić, Prof.dr. Zoran Stojanović


Tihomir Acketa, Veljko Komlenović, Dejan Živanac

U istoriji dugoj 90 godina, NŠK je imao samo 18 predsednika, uključujući i period početkom 80-tih godina prošlog veka kada je se nekoliko godina primenjivao obavezujući princip jednogodišnjeg mandata i rotacija čelnika institiucija.

Svi NŠK-ovi predsednici: Jovan Rajković, dr Radoslav Ilijć, Milutin Rajković, Dragoljub Gvozdenac, Jovan Beljanski, Danko Fogel, Maksim Nerandžić, Lajoš Lajko, Veljko Komlenović, Vojislav Petrović, Anton Deže, Tihomir Acketa, Dejan Živanac, Zoran Stojanović, Vladimir Šiška, Tomislav Rakić, Milorad Lazić i Stanko Jović.