Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Boban Bogosavljević šampion Srbije

Boban Bogosavljević šampion Srbije

26.04.2013 /   Andrejić, Vladica (2209)

Срећен рођендан Боги и срећна титула шампиона!

Velemajstor Boban Bogosavljević je imao jako zapažene rezultate na Šampionatima Srbije. Debitovao je na Šampionatu 2007 na domaćem terenu u Vršcu, kad je zauzeo peto mesto uz osvojen prvi velemajstorski bal. Već na narednom Šampionatu 2008 u Mataruškoj Banji zauzeo je treće mesto. Bio je sedmi na Šampionatu 2009, a onda je došao Šampionat 2010 kad je u Kragujevcu bio na deobi trona sa Nikolom Sedlakom kome je pripao trofej zbog boljeg uspeha prema pobednicima.

Usledili su ne tako sjajni rezultati, sedmo mesto na Šampionatu 2011 i deseto na Šampionatu 2012. A onda se činilo da će učesnik svih šest šampionata (jedini pored Perunovića i Pikule) propustiti sedmi. Međutim, usledili su brojni otkazi, tako da je Bogi upao kao poslednja četvrta rezerva i postao jedini učesnik svih sedam šampionata Srbije.

U članku Bogosavljević u formi koji sam objavio krajem prošle godine najavio sam velike mogućnosti Bogosavljevića i on nas nije razočarao. Furiozno je krenuo sa pobedama na šampionatu. U prvih osam partija dobio je šest, a ona dva preostala remija deluju kao remiji bez igre. Zatim je izdržao nalet Aleksandra Inđića i remijem na nekoliko dana odložio sopstvenu smenu na poziciji najmlađeg srpskog velemajstora. U jedanaestom kolu dobio je Miladinovića.

U pretposlednjem dvanaestom kolu čekao ga je Branko Damljanović kao vođa belih figura, jedini čovek koji je mogao da mu ugrozi tron. Međutim na svoj dvadeset i peti rođendan Bogi je bio na visini zadatka i crnim figurama zabeležio još jednu pobedu. Tako je Bogi sa dva poena razlike, kolo pre kraja Šampionata postao novi šampion Srbije.

Vredi napomenuti da je u direktnom duelu sa Damljanovićem, Bogi načinio smenu i zakoračio u top ten Srbije po rejtingu sa novoosvojenih 38 poena. Bogiju sve čestitke na osvojenoj tituli i nadamo se da ćemo ga uskoro gledati u dresu Srbije na evropskim prvenstvima i olimpijadama.