Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Chess Openings 24/7 pretplata

Chess Openings 24/7 pretplata

16.05.2013 / IM Marković, Ivan J (2471)

Упутство како се претплатити на Chess Openings 24/7

04.05.2013 / IM Marković, Ivan J (2471) : Chess Openings 24/7

Mogućnost dinarskog i deviznog plaćanja pretplate na Chess Openings 24/7

Od 15. maja 2013. omogućeno je i dinarsko plaćanje godišnje pretplate za “standardni” i “profesionalni” paket sadržaja. U promotivnom periodu (po njegovom isteku cene će biti značajno veće) koji traje dok se prvih 199 korisnika ne pretplati, cene navedenih paketa su sledeće:

Standardni paket – 8750 dinara
Profesionalni paket – 16500 dinara

Pre nego što se izvrši uplata, potrebno je registrovati korisničko ime na sajtu. Sledi kratko uputstvo:

Uputstvo za registraciju na sajtu Chess Openings 24/7

Ukucajte sledeću adresu u neki od uobičajenih pregledača (preporučujemo da tom prilikom ne koristite Internet Explorer, pošto se pokazalo da je dosta spor u prikazu podataka sa sajta): https://www.chessopenings24-7.com. Kada vam pregledač prikaže naslovnu stranu, levim dugmetom miša kliknite na Register (videti prikaz na slici ispod):

Popunite formular u desnom polju, upisujući redom željeno korisničko ime, lozinku (upišite je u drugom i trećem polju odozgo, kako biste potvrdili tačnost napisanog) i važeću elektronsku adresu.

Ispod toga upišite četiri velika latinična slova koja se pojavljuju u polju prošaranom tačkicama. Ukoliko ne vidite jasno šta piše u tom polju, kliknite levim dugmetom miša na dugmence na koje pokazuje šačica (kursor) u uveličanom prikazu na donjoj slici i prikazaće Vam se nova četiri slova (ovaj postupak možete ponavljati dok se ne pojavi dovoljno čitljiv tekst). Ostaje da levim dugmetom miša štriklirate kvadratić kojim potvrđujete da se slažete sa pravilima koja važe na sajtu i zatim takođe levim dugmetom miša kliknete na dugme za registraciju (prikazano uvećano na gornjoj slici).

Ukoliko ste sve uspešno uradili, sistem će Vas odmah prijaviti pod Vašim korisničkim imenom i dodeliti Vam besplatan pristup sledećim sadržajima: biće Vam dostupno 5 šifara otvaranja, kao i 5 članaka sa velemajstorskim analizama i komentarima.

Za one koji žele više, postoji i mogućnost pretplate. U daljem tekstu biće opisani postupci dinarskog plaćanja (putem opšteg naloga za uplatu) i deviznog plaćanja (u evrima ili dolarima, korišćenjem internet kartice).

Na slici ispod u elipsi je prikazana jedina šifra koja je dostupna neregistrovanim posetiocima sajta, prethodno opisanim procesom registracije stekli ste pravo na pet, a izborom tzv. “standardnog” godišnjeg paketa možete pristupiti sadržajima preko 70 šifara (i 10 deset teoretskih članaka pride) i taj broj se stalno uvećava: svakog dana od ponedeljka do petka dodaje se po jedna šifra (dok se ne dostigne predviđena cifra od 500 i time zaokruži kompletna teorija otvaranja), a u hodu se dorađuju i ažuriraju postojeće šifre, kako bi uvek bile aktuelne.

Osim “standardnog”, postoji i “profesionalan” godišnji pretplatnički paket; on obuhvata sve što je dato “standardnim” paketom i još po dva teoretska članka sedmično. Svake subote objavljuje se po jedan teoretski članak nekog od članova velemajstorske redakcije u kojem se do detalja obrađuje neka varijanta, dok nedeljom izlazi članak Borisa Avruha, svetski priznatog eksperta za teoriju otvaranja, u kojem se obrađuje neka od aktuelnih varijanata, najčešće iz repertoara vrhunskih velemajstora. Prilikom analiza u obzir se uzimaju i dopisne i kompjuterske partije (na osnovu referentne baze od oko 13 miliona partija), a korisnicima je dostupno drvo sa naprednim statistikama, u kojem se daje prikaz partija koje su kao fragmenti obrađene u šiframa i člancima, sa posebno naglaskom na preko 70 hiljada partija koje su igrane na nivou prosečnog rejtinga od preko 2600 poena.

Devizno plaćanje korišćenjem internet kartice

Ukoliko ste zainteresovani za jednu od ove dve pretplate, levim dugmetom miša kliknite na narandžasto dugme na kojem piše “Subscribe now” (prikazano na gornjoj slici), čime ulazite u tabelu sa ponuđenim mogućnostima za pretplatu.

Donja tabela Vam uporedno prikazuje šta Vam je na raspolaganju kao neregistrovanom ili registrovanom korisniku, a zatim i kao pretplatniku na jedan od dva ponuđena paketa.

Prvo će biti opisan postupak ukoliko želite da uplatu izvršite karticom koja omogućava plaćanje preko interneta. Ako je Vaš izbor npr. “profesionalni” paket, potrebno je levim tasterom miša kliknuti na narandžasto dugme koje je uvećano prikazano. Ovim ulazite na stranu za sigurno plaćanje:

Na strani prikazanoj na prethodnoj slici potrebno je precizno popuniti sledeća polja:

Name on card: Upišite ime i prezime kao što piše na kartici sa koje se plaća. Card number: Upišite broj Vaše kartice bez razmaka između cifara. Expires (month/year): U prvom padajućem meniju izaberite mesec, a u drugom godinu prestanka važenja kartice kojom se plaća. CVV2/CVCV2: Upišite kontrolni (najčešće) trocifren broj sa Vaše kartice.

Sistem automatski popunjava polja Amount (cena pretplate) i Description (odabrana pretplata). Kada ste pažljivo proverili sve podatke koje ste upisali, možete levim dugmetom miša kliknuti na dugme Proceed with payment da sistem obradi unete podatke, izvrši naplatu i dodeli Vam pretplatu. Tokom ovog procesa nemojte napuštati stranu na kojoj ste, niti prekidati vezu sa internetom. Obično je potrebno sačekati 2-3 minuta da se kompletira čitav proces.

Po uspešnom završetku procedure, sistem će Vas obavestiti o izvršenoj pretplati, poslati Vam mejl sa podacima o izvršenoj transakciji i odmah Vam dodeliti status pretplatnika, koji od tog trenutka važi narednih godinu dana.

Dinarsko plaćanje

Korisnici iz Srbije mogu se pretplatiti i putem opštih naloga za uplatu. Prethodno je potrebno registrovati korisničko ime (kao što je ranije opisano), a zatim popuniti uplatnicu sa sledećim podacima:


Slika 1. Popunjena uplatnica za “standardnu” godišnju pretplatu


Slika 2. Popunjena uplatnica za “profesionalnu” godišnju pretplatu

Obratite pažnju da na mestu gde piše “Korisnik: ” čitko i tačno upišete korisničko ime pod kojim ste se prethodno registrovali. Pretplata će biti aktivirana čim pristigne potvrda o uplaćenim sredstvima. Ukoliko želite da budete sigurni da će sve proteći u najboljem redu, možete skenirati primerak uplatnice po izvršenoj uplati i poslati ga sa osnovnim podacima na sledeću mejl adresu: subscriptions@chessopenings24-7.com.

Chess Openings 24/7 napominje još jednom da su navedene (i dinarske i devizne) cene promotivne i da važe za prvih 199 kupaca. Ukoliko želite da prethodno proverite važnost ponude, proverite tabelu na sledećoj strani sajta: https://www.chessopenings24-7.com/en_subscriptions.php, ili nam pišite na sales@chessopenings24-7.com. Ako želite dodatne informacije o šahovskim sadržajima, pišite na editorial.board@chessopenings24-7.com.