Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Univerzijada 2013 - pre početka

Univerzijada 2013 - pre početka

08.07.2013 /   Baralić, Nebojša (2267)

Сутра креће 27. летња универзијада, са лица места јавља се наш репортер БумБум.

12.09.2010 /   Baralić, Nebojša (2267) : Cirih, zatvaranje
21.08.2011 /   Baralić, Nebojša (2267) : Univerzijada 2011 - poslednje kolo

27. LETNJA UNIVERZIJADA 2013, Kazan (Rusija), 06-17. jul 2013.

Pre početka (08. jul 2013.)


Još jedno studentsko svetsko takmičenje... Univerzijada po drugi put za šahiste i opet učešće naše studentske reprezetnacije. Ovogodišnja 27. Letnja Univerzijada održaće se u ruskom gradu Kazanu. U pitanju je Republika Tatarstan. Sada je naša delegacija brojnija u odnosu na Univerzijadu u Kini, a zahvalnost dugujemo:
Ministarstvu omladine i sporta,
Telekomu,
Univerzitetskom sportskom savezu Srbije,
Univerzitetskom sportskom savezu Beograda,
Šahovskom savezu Srbije,
Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo PEP.


Несторовић и Шаренац на аеродрому

Boje naše zemlje braniće: Ženski velemajstor Anđelija Stojanović, ženski internacionalni majstor Sandra Đukić i internacionalni majstori Nikola Nestorović, Ivan Šarenac i Miloš Lapčević. Zbog obaveza na fakultetima i poklapanja ispita sa terminom odigravanja šahovskog turnira na Univerzijadi u Rusiju nisu otputovali Jovana Vojinović, Marija Rakić, Jovana Erić i Miloš Roganović. Zbog sistema takmičenja sigurno je da bi njihovo prisustvo i igre doprinele snazi naše reprezentacije.


Сандра и Анђелија у универзитетском селу

Sistem je ostao nepromenjen. Igraju se dva odvojena pojedinačna turnira, za studentkinje i studente gde dobijamo pojedinačne pobednike. U zavisnosti od broja učesnika, tri najbolja pojedinačna rezultata se zbrajaju u ekipni plasman. Prošle godine je Anđelija Stojanović podelila 4-6. mesto, ekipno smo bili 12 (ovo cifra sa rezervom).


Тренинг

Šahovski turnir počinje sutra u 16.00 u Kazanjskom konjičkom klubu!!! Šahovski turnir za takmičare će biti izuzetno naporan jer se čak tri dana igra duplo kolo, plus prevoz od Univerzitetskog sela do sale za igru i nazad. Tempo igre je 90 minuta plus 30 sekundi bonifikacija za svaki potez. Kako svima – tako i nama.

Naša šahovska delegacija je zajedno za džudistima i dizačicom tegova doputovala preko Istanbula za Kazan u ranim jutarnjim satima 07. jula. Dovoljno vremena za prilagođavanje novom načinu života u Univerzitetskom selu.

Srbija će imati i svog predstavnika među šahovskim sudijama. Moja malenkost ima čast da u ulozi sudije bude učesnik ove najveće studentske sportske manifestacije. Ta uloga će se negativno odraziti na izveštavanje iz Univerzitetskog sela i fotografije jer kao sudiji zabranjen mi je ulaz među sportiste.


судија Небојша Баралић

Danas je bila tehnička konferencija i uskoro očekujemo da vidimo listu učesnika i parove 1. kola. Sve informacije se mogu pronaći na zvaničnom sajtu Univerzijade 2013 (http://kazan2013.ru/en/events), na sajtu Tatarstanske šahovske federacije (), http://chess-results.com/ i naravno Večitog šaha

Nebojša Baralić


шетња Истамбулом


Лапчевић испред Аја Софије


велики број гарнитура


овде се игра


скулптура на улазу


сала за игру, мушки део


сала


улаз


поглед са врха на прве столове