Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Pomoć ugroženima: nosioci nacionalnih sportskih priznanja

Pomoć ugroženima: nosioci nacionalnih sportskih priznanja

22.05.2014 / IM Marković, Ivan J (2469)

Odbor za vanredne situacije Udruženja nosilaca nacionalnih sportskih priznanja Srbije doneo je odluku da i naši proslavljeni sportisti, nosioci medalja sa najvećih svetskih takmičenja, daju svoj doprinos i pomognu žrtvama poplava koje su nezapamćenom silinom pogodile Srbiju. U zvaničnom saopštenju Udruženja navodi se:

“U teškoj nesreći koja je zadesila našu domovinu i naš narod, nosioci sportskih priznanja žele da daju svoj doprinos da se saniraju posledice katastrofalnih poplava, tako što će svi uplatiti minimum 10 odsto od svog mesečnog primanja u maju mesecu, na poseban račun Vlade Republike Srbije:

Broj: 840-3546721-89
Svrha uplate: Pomoć ugroženima – nosilac nacionalnog sportskog priznanja
(navesti ime i prezime)

Očekuje se da će se na ovaj način prikupiti više od pet miliona dinara kao pomoć najugroženijima.”

Odbor naglašava da će svaki nacionalni granski Savez (u ovom slučaju – Šahovski savez Srbije) na svom sajtu objavljivati ime i prezime i iznos uplate svakog pojedinačnog nosioca priznanja.

Za više informacija nosioci nacionalnih priznanja iz oblasti šaha mogu se obratiti Šahovskom savezu Srbije ili Ivanu Markoviću, povereniku za šah Udruženja nosilaca nacionalnih sportskih priznanja Srbije (063/333-698). Na ovom linku mogu se videti izjave članova Udruženja, a u prilogu se može videti primer popunjene uplatnice: