Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Neregularnosti u ligama CS

Neregularnosti u ligama CS

14.10.2014 /   Andrejić, Vladica (2224)

Перпетуал је добио пар писама у вези нерегуларности у лигама ЦС југ. Господин Стојановић је погрешно написао лига Исток уместо Југ, тако да сам то накнадно исправио.

Na adresu Perpetuala stigla su dva pisma u vezi neregularnosti nižih liga Centralne Srbije. Za sada prenosim oba bez ikakvih komentara...

Radiša Todorović, Svrljig, 10.10.2014

Poštovani šahisti i poštovani gospodine Andrejiću, razlog mog obraćanja vama ovim putem je: Liga Centralne Srbije JUG 2014 godine koja je igrana od 2. do 5.10.2014. u Nišu! U šestom kolu pred sam rasplet događaja igran je i meč između ekipa, ŠK Radnik Surdulica i ŠKGN Komren Niš koji je direktno uticao na konačni plasman!

Rezultat između ovih dveju ekipa završen je 5-3 pobedom ŠK Radnik iz Surdulice! Međutim, na osmoj ploči, igrač ŠKGN Komren u totalno dobijenoj poziciji grubom greškom gubi partiju u potezu! Svakako da to uopšte nije čudno, s obzirom da se svakom šahisti bar jednom, a mnogima i više puta dogodilo slično, međutim čovek je nakon takvog gubitka partije bio srećan, kao da je on dobio, a ne izgubio partiju i nije pokazivao ama baš nikakvu emociju, tugu ili pak razočarenje, kao da se apsolutno ništa nije dogodilo! Ovaj slučaj koji se dogodio nakon završetka partije, me je naveo na sumnju da tu nešto postoji, tako da sam rešio da se obratim vama ovim putem!

Da napomenem, da sam gotovo sve vreme posmatrao partiju i da sam bio prisutan vani kada je igrač iz ŠKGN Komren nakon gubitka partije izašao i ponašao se kako sam naveo. Samu partiju možete pogledati na sledećem linku: Lazić - Veselinov.

Zlatko Stojanović, Bor, 10.10.2014

Poštovani, kako da utičemo na regularnost naših ligaških takmičenja? Bio sam učesnik Srpske lige Jug 2-5.10.2014. i nažalost video mnogo sumnjivih (nameštenih) mečeva i partija. Reakcija sudija turnira nema. Nadam se da će takmičarska komisija šahovskog saveza Centralne Srbije preduzeti nešto.

Sportski pozdrav
MK Zlatko Stojanović