Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Kvalitetna liga komentar

Kvalitetna liga komentar

07.11.2014 /   Bosnić, Miroslav (2070)

Господин Боснић је прокоментарисао нека дешавања у Квалитетној лиги Београда, а редакција Перпетуала се у потпуности слаже са написаним!

Upravo je završena Kvalitetna Liga Beograda. Želim da bar na ovaj način reagujem na jedan krajnje nekorektan postupak ekipe ŠK "Mladenovac". Iako nije bilo predviđeno da ekipa ŠK "Mladenovac" učestvuje u ovogodišnjem takmičenju, oni su ipak naknadnom odlukom uvršteni u turnir. Ne želim da sumnjam da je odluka donesena u skladu sa pravilima i da nije vođena sportskim motivima, ali time je i odgovornost članova ŠK "Mladenovac" veća po pitanju učešća u takmičenju.

Naime, pošto je nakon pretposlednjeg kola izgubila sve šanse za opstanak u ligi, ekipa ŠK "Mladenovac" se nije ni pojavila na poslednjem, 13. kolu koje je bilo odlučujuće za opstanak u ligi više ugroženih ekipa. Time je direktno uticala na regularnost takmičenja, omogućivši da ŠK "Tadić" bez igre obezbedi opstanak u Kvalitetnoj Ligi, dajući im uz 2 meč boda za pobedu i 7 poena (a mogla je i 8 da je ŠK "Tadić" bio kompletan, pretpostavljam), koji su veoma značajni kao dopunsko merilo pri deobi mesta, a toga je ove godine i te kako bilo.

Smatram da nisam nimalo subjektivan u iznošenju ovog stava, jer kao član ekipe ŠK "Partizan" nismo ni ja, a ni moj klub, direktno oštećeni, obzirom da smo sticajem okolnosti i moram da naglasim, veoma korektnom igrom u poslednjem kolu svih ostalih ekipa (bar prema mom zapažanju)- izborili opstanak u ligi. Ali u svakom slučaju osetio sam ogorčenje kada na početku odlučujućeg kola vidim da jedna ekipa predaje meč ekipi koja je direktni rival mojoj i još nekim ekipama, za opstanak u ligi.

Nevezano za ovaj komentar, bilo bi mi veoma žao da je ŠK "Tadić" ispao iz lige, jer je to jedina ekipa budućnosti u ovoj ligi, ekipa dečaka i jedne devojčice, kojima jeste mesto u Kvalitetnoj Ligi, u kojoj će naredne godine biti sigurno jedni od favorita, ukoliko ostanu u ovom sastavu. Ali ovo poslednje zapažanje nema veze sa nesportskim potezom ekipe ŠK "Mladenovac", kojim je pre svega oštećena ekipa ŠK "GP Dom", a donekle i ekipa ŠK "BASK". Napominjem da su su u sastavu ekipe ŠK "Mladenovac" i takvi igrači kao što su renomirani MK Galijot, FM Jovanović Saša, FM Čobić, FM Đorđević. NJihova imena navodim da bih istakao snagu ekipe koja je predala meč, iako ne želim da tvrdim da su oni odgovorni.

I na kraju, prihvatanje da ekipa ŠK "Mladenovac" učestvuje u ovogodišnjoj Kvalitetnoj ligi Beograda je produžilo i inače predugačo takmičenje za dva kola (umesto 11 igralo se 13 kola), a takmičenja sa neparnim brojem ekipa nemaju isti kvalitet kao takmičenja sa parnim brojem ekipa. Ipak, prihvaćeno je da ŠK "Mladenovac" učestvuje u ovogodišnjoj ligi, ali oni to nisu opravdali.

Dozvoljavam i mogućnost da je ŠK "Mladenovac" imao i neosporno pravo da učestvuje u ovogodišnjoj ligi, ali to ne umanjuje bitno njihovu odgovornost za neregularni završetak lige.