Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Ponižavanje pobednika turnira 2

Ponižavanje pobednika turnira 2

23.03.2015 / ŽFM Kovačević, Radmila (2107)

Радмила Ковачевић, одговор на одговор...

20.03.2015 / ŽFM Kovačević, Radmila (2107) : Ponižavanje pobednika turnira
21.03.2015 /   Daković, Marko : Tendenciozna podmetanja

Očekivano je bilo da se Daković iznenadi pismom u kojem sam obavestila javnost o organizovanju njegovog turnira i nepoštovanju učesnica, u ovom slučaju Teodore Injac i mene. Verovatno je iznenađen jer je mislio da niko neće reagovati na neprijatnu situaciju, da će ćutati ili da neće primetiti da je ekskluzivan poklon u stvari polovan.

Ovo nije ni mesto ni povod da pričam o svojim šahovskim uspesima. Ali pošto ste neobavešteni podsetiću Vas da se šahom amaterski bavim više od dvadeset godina. U tom periodu, bila sam višestruka prvakinja Jugoslavije u različitim uzrasnim kategorijama, kao i 9. mesto u svetu. Oko 15 godina nastupam za različite šahovske klubove Prve lige. Po mom mišljenju i više nego uspešno za jednog šahovskog amatera. Međutim, ovde je tema nešto drugo “uvaženi“ organizatore. Degradacija ženskog šaha. „Eksluzivno“ second hand nagrađivanje je zaštitni znak eksluzivne second hand organizacije. Cilj i pravi motiv zaista ne znam ali u ishod sam sigurna. Poniženje, degradiranje i urušavanje ženskog šaha koji je i bez toga na niskim granama.

U pauzi između dva kola pozvali ste me i pitali šta mislim o organizaciji Vašeg turnira i šta treba da uradite kako bi privukli što veći broj šahistkinja i još bolje igračice. Bilo Vam je važno moje mišljenje, bar ste tako rekli. Rekla sam Vam da moj motiv učešća nisu nagrade kao i da mislim da nisu adekvatne i da na ovaj način nećete imati konkurentniji turnir.

U nastavku razgovora, pomenula sam organizaciju ŠSB - Osmomartovskog B turnira i istakla kako su Savezi napravili grešku jer su poklopili dva turnira - pomenuti Osmomartovski na DIF-u i Kvalifikacije za ženski šampionat Srbije jer je ovaj prvi rezultirao jako slabim odzivom igrača.

Nema razloga da bilo šta prećutkujem. Potvrđujem da smo se sreli dan nakon turnira. Tada još nisam znala za Vaš eksluzivni falš. Nisam sumnjala u ispravnost nagrade. Nepravilnost polovnih i isflekanih haljina sam uočila tek kod kuće. Naredni dan vratila sam haljine. Svedoci nemilog događa su Teodora Injac i njena mama. Da su polovne, to je potvrdila i prodavačica. Takođe Teodori je bilo ponućeno da izabere nagradu isključivo sa rafa gde su polovne stvari. Naravno da ni ona nije želela takav poklon. Daković je naravno shvatio svoju grešku. Javno je priznao uručenja polovnog poklona. Misleći na svoju reputaciju, odlučio je da grešku ispravi bar u slučaju Teodore Injac, no ne i mene. Bar nešto dobro. Vaš zaključak o mom osmehu tumačim kroz vulgarnu prizmu elementarnog nepoštovanja i manjka manira. Vaša stvar. Zadovoljna sam svojim životom i imam osmeh na licu.

Od organizatora sam dobila sms poruku 20.03.2015: ”Ako budete nastavili da širite neistine o meni i da mi narušavate ugled, tužiću vas“. S obzirom na porodicu Injac koja je svedok nemilih događaja, a koja uživa moje poštovanje, sumnjam da će Vam se ta tužba isplatiti. Naravno to je Vaš izbor, ako želite, slobodno me tužite!

Ovim prestaje moje oglašavanje na Večitom šahu do okončanja spora ukoliko se dogodi. Sa zadovoljstvom ću vas izvestiti o ishodu suđenja.