Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Novi simultani izazov

Novi simultani izazov

16.06.2015 /   Kovačević, Marjan (2213)

Novi simultani izazov

Ove nedelje još jedno međunarodno takmičenje u Beogradu, u kategorijama do 1.700 poena rejtinga i iznad

Simultana rešavačka takmičenja, u više zemalja istovremeno, stiču sve veću popularnost. Pored stalnog januarskog termina ISC, junski je od prošle godine rezervisan za Otvoreno prvenstvo Izraela, u koje će se ove nedelje, 21. juna, od 11 do 15.30 časova, uključiti i naša zemlja.

Takmičenje se održava u dve grupe vrlo različitog sastava i težine zadataka. Prva je za iskusne rešavače sa rejtingom od 1.700 poena naviše i rejtinguje se. Druga je namenjena onima koji se tek upoznaju sa šahovskim problemima i studijama, kao i rešavačima čiji je rejting manji od 1.700 poena.

Lane su naši takmičari učestvovali samo u B grupi i osvojili sve tri medalje (Živojin Perović, Dejan Omorjan i Slobodan Bojković), dok je u A grupi pobedio svetski prvak Pjotr Murđa, ispred Anatolija Mukosejeva i Omera Fridlenda.

Ove godine se u prostorijama ŠK Beograd (Kralja Milana 27) održavaju takmičenja obe grupe. U dva kola od po dva sata, rešava se po šest zadataka. Lokalni kontrolor je Milomir Babić, a glavni sudija Izraelac Paz Einat. Upisnina se ne plaća, ali je zbog ograničenog broja mesta obavezno prijavljivanje na telefon 065-2270-332 (Babić).