Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Zahvalnica nepoznatom autoru

Zahvalnica nepoznatom autoru

10.06.2016 /   Tasić, Zoran T (2144)

Posetiocima ovog sajta poznati su moji tekstovi pod nazivom "Spasioci opet marširaju" i "Odgovor VM Stojanoviću" nastali posle sednice Skupštine ŠSB 31.01. 2016.

U njima sam jasno i nedvosmisleno demaskirao pozadinu neuspelog puča u ŠSB ,njegovu vezu sa naručiocima koji iza toga stoje i totalnu apsurdnost razloga za smenu( neodržavanje turnira Invest banke itd.) Moja ocena rezultata neuspelog puča našla je potvrdu u mišljenju krovnih organizacija kojima ŠSB pripada ,Sportskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Srbije. No,kako pučistima ono ne ide u prilog ono je za njih IRELEVANTNO. Relevantna su mišljenja koja samo njima odgovaraju. Za njih je nevažno i mišljenje Predsednika Skupštine ŠSB koji je vodio pomenutu sednicu 31.01.2016-te ,a koji je shvatio da je izmanipulisan i u svom pismu delegatima i klubovima decidno izneo svoj stav da je Miodrag Rakić i dalje na izabranoj funkciji,odnosno niti je smenjen niti razrešen.

Uostalom,neka pučisti dobro pregledaju video snimak te sednice( koju su iz ne znam kog razloga snimali,jedino može biti da pokažu sponzorima) pa će im sve biti jasno. Na tom snimku će takođe videti kako mi nisu dali da govorim,već su me ućutkivali kako bi što pre završili svoj naum. Iz tog razloga i moje pisanje posle sednice 31.01.2016. Strašno sam alergičan kad me neko ućutkuje. Da nije bilo ućutkivanja ne bi verovatno bilo ni pisanja na ovom sajtu.

Elem,sada dolazim do ključnog razloga pisanja ovog teksta . Kako ništa od onog što sam pisao nije moglo da bude osporeno, da bi se minimiziralo napisano i da bi se tekstu dala sasvim druga konotacija, od nepoznatih počinioca proturena je dezinformacija da ja nisam pisac objavljenih tekstova već sam ih samo potpisao. Pisac, niko drugi do sjajno novinarsko pero gospodin Joksimović ( široj šahovskoj javnosti poznatiji kao Joksa) a ja samo potpisnik. Nisam siguran da li mi je tim osporavanjem učinjena nepravda ili čast, svrstavanjem uz takvo šahovsko pero, ali je gospodinu Joksimoviću tom imputacijom učinjena nepravda. On bi to svakako napisao još oštrije,otrovnije i bolje nego ja.

Što se moje malenkosti tiče želim da se javno zahvalim nepoznatom dezinformatoru ( lažov je suviše ružna reč) na ukazanoj časti da moje pisanje pripišu gos'n Joksi. Ukoliko sam bar malo uspeo svoje pisanje da približim takvim šahovskim poznavaocima kao što su gospoda Kovačević i Joksimović ja sam presrećan. Možda malo i poradim na svom novinarskom razvoju ne bi li se približio onima sa kojima me poistovećuju. A dotle ću sa velikim zadovoljstvom čitati njihove tekstove,kao i briljantne i nadahnute tekstove Dr Slobodana Ilića, analitične i logične tekstove Dr Vladice Andrejića kao i mnoge sjajne putopise i izveštaje sa takmičenja. Još jednom veliko hvala za poredjenje sa boljima od mene, ono mi čini veliku čast.

Što se zakazanog skupa grupe gradjana za 12.06 tiče od toga nema ništa. Logika nalaže na zaključak da ne možete birati Predsednika ŠSB pored živog i zdravog i ornog za rad Miodraga Rakića koji niti je smenjen niti razrešen.

Daljim upinjanjem za njegovu smenu i daljim stvaranjem haosa u šahovskoj organizaciji Beograda oni koji to rade sve više tonu u živo blato u kome su do guše i gube poštovanje stečeno za šahovskom tablom kao i u pedagoškom radu. No ,neka svako snosi posledice za ono što čini ,kako moralne tako i materijalne i neka ne osporava nikom pravo da satisfakciju potraži i na sudu.

Uz nadu da i ovom tekstu neće biti osporeno autorstvo izražavam nadu da će zdrav razum u šahovskoj organizaciji prevladati i njeni organi nastaviti da koriste dobijen mandat.

Tasić T. Zoran