Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Kadetska Olimpijada 2016 - deo 4

Kadetska Olimpijada 2016 - deo 4

30.07.2016

Последња репортажа са кадетске Олимпијаде...

25.07.2016 /   Večiti šah info : Kadetska Olimpijada 2016 - deo 1
26.07.2016 /   Večiti šah info : Kadetska Olimpijada 2016 - deo 2
28.07.2016 /   Večiti šah info : Kadetska Olimpijada 2016 - deo 3

Izveštaj sa Kadetske olimpijade – kraj

Tragični trenuci zadesili su našu mladu reprezentaciju na završenoj olimpijadu u Slovačkoj. Pre 8. kola naša ekipa nalazila se na deobi 2. mesta, međutim usledila su dva najteža meča za Srbiju. Osmo kolo izgubili smo od pobedničke reprezentacije Irana na prvom stolu. Jedini otpor pružila je Teodora Injac protiv fide majstora Gholamija (2453) sa kojim je sklopila remi crnim figurama u dosta boljoj poziciji. Ostale tri table su izgubile, tako da je rezultat bio 0.5 – 3.5. Ovo je ujedno bio i prvi poraz za našu ekipu.Poslednje, deveto kolo, nismo imali baš sreće sa žrebom. Izvukli smo braću Jermene kojima nismo pružili najsjajniji otpor. Moramo napomenuti nepristojno ponašanje sa njihove strane, jer su nas neprestano ometali smejući se uglavnom Vukovoj poziciji na prvoj tabli. Vučko je imao priliku da remizira u 45. potezu što njegovom protivniku nije baš bilo smešno, ali nažalost Vule nije video jednostavnu kombinaciju. Teodora je poslednja završila partiju u celoj sali, ispustila perpetual check, i nakon 5 sati je ipak izgubila od mladog Sargsyan Shanta. Marina i Velja su izašli sjajno iz otvaranja, ali zbog vremena koje su nesebično trošili upali u probleme koji su ih na kraju skupo koštali. Bolno smo izgubili 4-0.
Spontana slika gore uslikana je par trenutaka pre početka poslednjeg kola i kao da je nagoveštavala nešto loše. Marina je naime predosetila tragičnu sudbinu svoje ekipe i molila se zvezdama za pomoć koja nije došla. Teodora za to vreme priča sa Velimirom Ivićem o divnim momcima iz Jermenije.


Fotograf: Josip Dekić

Što se tiče generalnog plasmana, Srbija se nalazi na deobi 9. mesta, ali nažalost ima najslabije dodatne kriterijume, tako da je na kraju ipak 16. Velika je šteta, jer smatramo da smo imali priliku koja se retko pruža na ovakvim turnirima. Naši reprezentativci su zaključili da bi bilo bolje da se turnir završio par kola ranije. Treba takođe napomenuti da je Srbija od 9 kola, 5 igrala protiv po rejtingu jačih ekipa i pravila 2.5 poena. Naša rezerva, Dejan Omorjan je osvojio bronzanu medalju na svojoj tabli po rejting performansu što predstavlja ogroman uspeh za ovog mladog i perspektivnog dečka! Opšti utisak je dobar, selektor Josip Dekić zadovovoljan je igrom što je najbitnije, a ostalo će doći kada bude bilo vreme za to.

29. jul 2016. Poprad,
Kadetska reprezentacija Srbije