Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Vreme raspleta

Vreme raspleta

26.11.2016 / IM Božić, Milan (2398)

Poštovani šahisti,

moram opet sebi da dam nezasluženo pravo da napišem nekoliko rečenica vezanih za aktuelna dešavanja u našem šahovskom životu. U ovom našem šahovskom svetu izgleda da su svi izgubili zdrav razum ili su se svi odjednom opametili tako da ni sami sebe ne razumemo. Svi su dobro upoznati gde smo i ko smo u šahovskom životu, a uglavnom svi problemi su proizvod rada svih naših šahovskih institucija. I sad kad smo došli do kraja da postoji mogućnost gašenja organizovanog života u šahu i dalje traje borba za dokazivanje pojedinaca ko je bolji , pametniji, "praviji", a pre svega "pošteniji".

Animoziteti koji su glavni problem komunikacije među onima koji odlučuju je takav da imam utisak kao da jedni o drugima ništa ne znaju. E pa dragi moji svi vi se međusobno dobro znate samo se pravite ludi i pravite maglu da se ne biste prepoznali u dešavanjima koji su doveli srpski šah na samo dno. Uglavnom se svi pozivate na pravo i zakonske odredbe, tzv statutarne članove, a sami znate koliko ste tih istih članova zakona prekršili dok niste doveli šah ovde gde jeste.

Sad je konačno došlo vreme kad se mora reći i javno i zakonski zašto je tako bilo i neko se mora povući iz ovog jadnog i bednog života u našem šahu. Neću da budem previše pametan i da procenjujem ko je više ili manje u pravu, ko je kriv ili nije, ali da to mora sad da se reši za to mi nije potrebno previše pameti. Red događaja koji sledi, a mislim da je jedini izlaz iz ove krize je sledeći: prvo mora se održati ova vanredna skupština (kako god zakon o sportu tumačio), zatim mora se održati i ta skupština od 24. decembra (naravno sa dopunom dnevnog reda) i na kraju svi relevantni faktori u našem šahovskom životu nakon toga ODMAH moraju sesti za sto i spustiti loptu na teren šaha jer vremena nema za dalja odlaganja. Svako ko to ne razume želi da uništi totalno srpski šah zbog svojih ličnih interesa kakvi god bili.

I na kraju, apel: DOZOVITE SE PAMETI nemojte da budete zabeleženi u istoriji kao oni koji su ugasili ovu profesiju

Milan Božić, kapiten VŠK Sveti Nikolaj Srpski