Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Komenatar na dvovlašće u ŠS Srbije

Komenatar na dvovlašće u ŠS Srbije

05.01.2017 / ŽFM Nestorović, Irena (1976)

Ирене Несторовић послала нам је коментар на актуелну ситуацију

23.12.2016 /   Kovačević, Marjan (2175) : O statutima, ne o ljudima
03.01.2017 /   Večiti šah info : Odluke APR-a

Kratak komentar na „dvovlašće“ u Šahovskom savezu Srbije: O brojevima i ljudima

Kakav smo mi Srbi neverovatan narod!

  • Pretpostavka nevinosti dok se krivica ne dokaže? Možda, i to samo ako mi odgovara,
  • Gde još vlada većina? Kod nas brzo brojevi, prema potrebi, sa 37 obaveznih za legalno donošenje odluke, padnu na ispod 34 za legalno donošenje Statuta, odnosno ispod 23 za legalno donošenje bilo kakve odluke,
  • Vaša Skupština je nelegalna jer nemate pojedinačne potpise delegata a naša je legalna iako nije sazvana, iako nisu pozvani delegati ostalih područnih saveza i većina klubova, i bez obzira što nemamo kvorum za bilo kakvo odlučivanje a kamoli za donošenje Statuta!
  • Važan je demokratski Statut i promene, dosta je bilo nadglasavanja i dominacije udruženih saveza dva protiv jedan! Ma kome još treba Statut koji se poštuje? Izglasaš ga sa „potrebnom manjinom“ i onda tako demokratski rasporediš delegate da jedan udruženi savez vlada nad ona dva!?
  • Predlog Statuta usaglašen sa Zakonom o sportu bez bitnijih promena u odnosu na stari Statut zbog nedostatka dogovara područnih saveza, kao i poštovanje odredaba Statuta što se tiče nosioca mandata za funkciju predsednika saveza je čista demagogija. Ko još želi dogovor i poštovanje važećeg Statuta!
  • Savez nema cenu: lažiraj, falsifikuj, laži, grabi, obmanjuj, zaključavaj prostorije saveza da legalni zastupnici nemaju pristup, pozivaj se na transparentnost i sakrivaj dokumentaciju, optužuj druge za krađu jer ti samo nenamenski trošiš sredstva.
  • U Srbiji se ljudski bezobrazluk, sujeta, želja za svakom vrstom moći i na kraju ulazak u vode kriminala zove „dvovlašće“, na žalost.

Irena Nestorović