Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Obraćanje poštenima

Obraćanje poštenima

22.01.2017 / IM Božić, Milan (2404)

Милан Божић послао је два коментара, један пре недељу дана који нисмо стигли да објавимо и један сада...

11.01.2017 /   Večiti šah info : Obraćanje javnosti - prvi deo
13.01.2017 / FM Andrejić, Vladica (2262) : Obraćanje javnosti - komentari
15.01.2017 /   Večiti šah info : Obraćanje javnosti - drugi deo
21.01.2017 /   Urošević, Goran (2267) : Odgovor na Obraćanje javnosti dva

Obraćanje poštenima.com

14.1.2017

Čitajući komentar mog velikog šahovskog druga Vladice Andrejića, nisam mogao da ostanem po strani samo kao uživalac najboljeg šahovskog sajta kod nas a i šire. Obzirom da sam ja zalutao u šah prvo kao šahista a onda i kao čovek sa nadimkom "valjevska baraba" moram da dodam da ova saopštenja mojih šahovskih prijatelja (Ivana, Dejana, Tadže, Vladice ...) su suvišna jer ko je još slonu objasnio da ne može da ima kupaće gaće ili volu da mu lepo stoji šešir.

Međutim ono što im treba saopštavati ili ubacivati u dupe jer mozga svakako nemaju jeste da od POŠTENIH mi barabe ne možemo ništa da ukrademo, ostaviste nas bre bez hleba. Od poštenja pametnih i sposobnih šahovskih slonova mi šahovski kriminalci dobismo infarkte, dijabetise, ali i seksualnu nemoć. Pa i to im opraštam. Ali jedno ne mogu da im oprostim.

Čitav život radim da izgradim imidž barabe i propalice a vi me terate da sad moram da počnem da vežbam za poštenog kako bih mogao da nešto drpim ili se ogrebem. E što je mnogo mnogo je. Zato Vas molim ko Boga, (iako znam da se to kosi sa vašim moralnim načelima) pokušajte Vi da budete malo barabe i propalice i kao ljuti ste na one druge pa napustite to društvo šahista.

A što se Nebojše tiče, samo roditelje i familiju ne možeš da biraš, svi ostali su tvoj izbor.

Opet ću ja biti ovde dok ne dosadim Vladici, računajte na mene.

Milan Božić, intermajstor ili još bolja baraba

Pomoć

22.1.2017

Dobri moji,

istine radi, pošto je sad to aktuelno i moderno, prvak Srbije za 2016 gopdinu, tj moj klub, je za učešće na Evrokupu morao da plati takse u ukupnom iznosu od 1.008.000 dinara iliti 8200 eura pod pretnjom da nam ne dozvole učešće ukoliko do početka takmičenja ne uplatimo ukupan iznos. Od tog iznosa kotizacije za strance u ekipi su iznosile 7500 eura (trojica po 2500) a ostatak je organizaciona taksa (400 eura) i taksa ECU (300 eura). Na molbu da nam ŠS Srbije pomogne da deo od tog iznosa platimo kasnije odbijeni smo sa pretnjom neučestvovanja. Klub je uplatio sve do dinara pre početka, tačka. E sad ja pitam "tadašnje poštene" ko je dozvolio ekskluzivno pravo bilo kome iz organizacionog odbora da Itaki "pomogne" u oslobađanju neke takse a ekipi koja se kao prvak Srbije borila da svojim učešćem sa respektabilnom ekipom za najviši vrh ne omogući čak ni odlaganje plaćanja na neko vreme. Da li treba još nešto dodati "prepoštenom" angažovanju pojedinaca za pomoć srpskom šahu. Muka mi je više od "koprcanja" riba u meredovu, nekoliko smenjenih ljudi nije preče od 5000 srpskih aktivnih šahista. Ako mislite da su šahisti koji žele promene nesposobniji od "smenjenih vekovno rashodnostranih korisnika usluga šahovskih takmičenja" onda je to bolest koja se zove "ja ne igram šah ali ga bolje poznajem od tebe majstore".

Milan Božić, baraba