Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Saopštenje ŠS Novog Sada o bahatosti ŠSV

Saopštenje ŠS Novog Sada o bahatosti ŠSV

09.05.2017

ШС Новог Сада срочио је саопштење које објављујемо

Bahatosti čelnih ljudi ŠSV nema kraja

Nakon održavanja Skupštine Šahovskog saveza Vojvodine 12. februara 2017. godine, na kojoj su usvojeni novi Statut ŠSV i sumnjivi finansijski izveštaj primećene su nove promene u ŠSV koje su skandalozno pokušane da se prikriju od javnosti.Kozmetičke promene u rukovodstvu ŠSV I njegovog bivšeg(da li?) predsednika Miroslava Kopanje su najnoviji primer flagrantnog kršenje svih propisa I zakona. Falsifikovan je čak i zapisnik sa Skupštine ŠSV!

Otvoreno pismo Šahovskog saveza Novog Sada povodom cirkuske predstave odigrane 12. februara na Skupštini ŠSV mogli ste da pročitate na sajtu PerpetualCheck.

Tada je ŠSV objavio kratko idealizovano Saopštenje u kojem je šahovska javnost obaveštena samo o najvažnijim odlukama. Obaveštenje se može videti na sajtu ŠSV (koji pored firme koji održava sajt, pojavljuje se i faktura privatne firme doc. dr Miroslava Kopanje - "Kopi-Komerc" i to po ceni od 79.000,00dinara – za osvežavanje sajta).

Nakon održavanja pomenute Skupštine, rešenjem Agencije za privredne registre, po registracionom broju BS 4858/2017 (Prilog 1), od 23.marta se objavljuje novi Statut ŠSV I Zapisnik u kojem je precizirana odluka kojom se briše Danko Bokan iz liste zastupnika, u skladu sa odlukama koje su donete na Skupštini.

Međutim, lakrdija iz Kaća, par meseci kasnije dobija svoju drugu cirkusku predstavu i treće poluvreme.

Dana, 3. aprila 2017.godine, održana je fantomska 14.sednica Upravnog Odbora ŠSV Sednici su navodno prisustvovali svi članovi UO: Miroslav Kopanja, Milorad Maravić (imenovan kao potpredsednik ŠSV, iako se ne zna ko ga je postavio i kada je dobio ovu funkciju), Siniša Dražić, Predrag Bodiroga, Zoran Stanimirović, Josip Dekić i Miroljub Stojković.

Na toj "sednici", doc. dr Miroslav Kopanja je podneo ostavku na mesto predsednika ŠSV, a UO “imenuje” potpredsednika Milorada Maravića za v.d. predsednika ŠSV. Upravni odbor briše Kopanju sa liste zastupnika ŠSV i po "automatizmu" (koji razume i prihvata samo UO ŠSV), se upisuje Maravića kao zastupnik ŠSV.

Međutim, cirkuski šou dobija svoj novi zaplet.Tada pouzdano saznajemo da, nasuprot Zapisniku podnetom APR-u, na "sednici" UO ŠSV, ne samo da nisu prisustvovali svi članovi, već da do današnjeg dana pojedini članovi Upravnog odbora nisu ni bili obavešteni o smeni na čelu saveza koji oni predstavljaju (naravno – ŠSV)!!

Gospodo, očekujemo da svi vi, članovi UO izađete u javnost i sperete ljagu sa svojih imena ograđujući se od falsifikata! To šahovska javnost Vojvodine očekuje od vas.

Međutim, APR naravno odbacuje takvu prijavu UO ŠSV i ne upisuje promene u registar, i u Rešenju o odbačaju navodi da je za ovakve krucijalne promene potrebna sednica Skupštine ŠSV.

Tada "uvaženi šahovski radnici" iz uprave ŠSV dolaze do prostog i istovremeno “genijalnog” rešenja! Uzimaju zapisnik sa Skuštine ŠSV koja je, podsetimo, održana 12.02.2017.godine i Zapisnik sa iste je predat APR-u, po kojem je APR i doneo Rešenje BS 4858/2017 23.marta (prilog 1), a potom u taj isti “zapisnik” dopisuju “celo obraćanje” predsednika ŠSV Miroslava Kopanje, naravno pod tačkom razno I time “ovlašćuju” UO ŠSV da može da donese odluku o promeni Zastupnika bez održavanja Skupštine! Zaista genijalno, a dali I po zakonu. Posebno treba napomenuti, da se na Skupštini nije ni pomenulo, a kamoli glasalo o donošenju ovakve odluke! Ovakav sraman falsifikat novog Zapisnika čelnici ŠSV su predali APR-u uz novu prijavu za promenu zastupnika ŠSV!

Falsifikovani zapisnik (Prilog 2) potpisali su Miroslav Kopanja (predsedavajući Skupštine), Danko Bokan (zapisničar) I Milan Miladinov i Svetozar Miličević (overivači Zapisnika).

Odluke sa fantomske 14.sednice UO ŠSV održane 3.aprila 2017.godine postaju "validne" i ŠSV je uspešno i u najvećoj tajnosti našo zamenu za Kopanju, promenom zastupnika ŠSV i tako konačno “izabralo” v.d. predsednika Milorada Maravića.

Primetno je da već mesec dana nakon famozne 14.sednice UO ŠSV, na sajtu ŠSV i dalje stoji da je Kopanja predsednik, a o odlukama donetim pod tačkom Razno na Skupštini ŠSV i Sednici UO ŠSV nisu obavešteni, ne samo javnost, već ni delegati Skupštine ŠSV. Prevedimo: delegati sa Skupštine ŠSV održane 12.februara o.g.sigurno nisu informisani(takva su naša saznanja) da su uopšte doneli odluku da prenesu nadležnost smenjivanja zastupnika Upravnom Odboru ŠSV, dok u novom, falsifikovanom zapisniku stoji da su baš svi glasali za ovu odluku.

Delegati koji su prisustvovali Skupštini ŠSV 12.02.2017. su: Milorad Maravić, Ratko Pižurica, Branislav Janjušević, Djordje Zvicer,Josip Dekić, Milan Rapaić, Tomislav Navratil, Stevan Srdjanov, Velibor Trajković, Milidrag Savanović, Pavel Marčok, Konstantin Orlov, Zoran Stanimirović, Velibor Ćirjanić, Dragoljub Racić, Geza Babijanović, Pera Racić, Mirko Iličić, Branislav Bjelić, Vladimir Šaponja, Zvonimir Aleksić, Goran Vlajković, Vid Uzelac, Šandor Šalgo, Saša Samolovac, Predrag Bodiroga, Željko Savanović, Milan Miladinov, Nenad Stjepanović, Petar Miličević, Dušan Kovačević, Borko Predojević, Miroslav Kopanja, Svetozar Miličević, Danko Bokan, Mile Jankov, Miladin Mitrović I delegati ŠSNS Aleksandar Milošev, Željko Medar i Siniša Remecki, koji su napustili skupštinu pre kraja kao vid protesta zbog bahatosti čelnika ŠSV.

Naravno, očekujemo od delegata Skupštine ŠSV da se javno, a i kao svedoci u krivičnom procesu, izjasne po pitanju falsifikata Zapisnika(samo ne znamo kojeg) i da se ograde od vršenja krivičnog dela po članu 45 Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Sl.glasnik RS",br. 99/2011 i 83/2014) koji kaže:

“Ko registu prijavi neistinit podatak ili dostavi lažni ili preinačeni dokument u nameri da se takav podatak ili dokument u postupku registracije i evidencije upotrebi kao pravi, kazniće se kaznom zatvora od tri meseca do pet godina”

ŠSNS će podneti krivične prijave protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u ovakvom obmanjivanju članova Skupštine ŠSV, šahista i šahovskih radnika u Vojvodini.

Napomenjemo da ovakvo skandalozno ponašanje i bahaćenje pred svim organima i zakonima, koje do sada nije zapamćeno u šahovskom svetu neće proći bez posledica. Podsećamo da je falsifikovanje zapisnika Skupštine ŠSV samo poslednji u nizu skandala koji prate doc.dr Miroslava Kopanju, Generalnog sekretara Danka Bokana kojima su se pridružili Milorad Maravić, Ratko Pižurica i pojedini članovi UO ŠSV.

Tome, već jednom mora doći kraj!

Šahisti Vojvodine ne zaslužuju ovakvo višegodišnje ponižavanje od strane svog rukovodstva. Ovakvoj diskreditaciji, ugnjetavanju i podsmevanju se mora pružiti adekvatan odgovor!

Stoga pozivamo SVE šahiste i šahovske radnike Vojvodine, sve one u kojima i dalje živi otpor nemoralu i diskreditaciji, da se priključe inicijativi za smenu kompletnog rukovodstva ŠSV. U isto vreme pozivamo i časne ljude iz organa ŠSV, kao i članove Skupštine ŠSV koji su bili prisutni na skupštini u Kaću 12.02. (a znamo da takvih ima) da dignu svoj glas protiv nekolicine bahatih pojedinaca( izgleda samo interesne grupe) koji su privatizovali ŠSV i tako stanu u odbranu šaha, kao i svog morala i ličnog integriteta i da se javno obrate šahovskoj javnosti. U nadi da će do toga sigurno i doći, sportski vas pozdravljamo.

Šahovski savez Novog Sada

U prilogu vam dostavljamo
1. Dokumentaciju predatu u APR po registracionom broju BS 4858/2017
2. Dokumentaciju predatu u APR po registracionom broju BS 8900/2017