Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Odgovor na odgovor

Odgovor na odgovor

07.08.2017 / FM Andrejić, Vladica (2236)

Након саопштења и одговора на исто, морао сам и ја нешто да напишем...

04.08.2017 /   Večiti šah info : Saopštenje ŠSS o blokadi od strane FIDE
06.08.2017 /   Urošević, Goran (2267) : Odgovor na saopštenje

Kada sam od Gorana Uroševića na mejl dobio Odgovor na saopštenje, prvo sam pomislio da je zaista u pitanju odgovor, odnosno da ćemo konačno saznati gde se nalazi 20 DGT tabli koje je dobio Šahovski savez Srbije. Međutim, umesto odgovora dobili smo neka nova pitanja, a to je malko bezobrazan koncept.

Na početku moram da kažem da me prilično iritira da čitam tekstove koje piše čovek patološki opsednut likom i delom Vladimira Šakotića. Ogroman broj rečenica bazira se na blaćenju Šakotića, a onda na kraju bravura gde se kaže da je on suspendovan na tri godine. Naravno, priča je besmislena, jer kad govorimo o nekoj suspenziji veoma je važno da se kaže na šta se tačno ona odnosi. Koliko ja znam njegova suspenzija se odnosi na političke aktivnosti poput rada u kancelariji federacije i slično, dok do mile volje može da igra , sudi, organizuje turnire, predaje na seminarima... Da se razumemo, ne pada mi na pamet da branim Vladimira Šakotića, ali on nije zaposlen u federaciji niti ima tamo bilo kakvu funkciju. Ja pred pripremu za šahovsku partiju često konsultujem gospodina Bakalara, Klaris je tražila pomoć Hanibala Lektora da bi se dočepala Bafalo Bila, a Vladimir Šakotić u svoje slobodno vreme savetuje neke svoje prijatelje koji imaju funkcije u Šahovskom savezu Srbije, i ja mislim da je to legitimno.

Žalbe povodom imejl adrese su daleko od "bacanja prašine u oči". Prilično je bahato od FIDE da zvaničnu dokumentaciju ne dostavlja ovlašćenim predstavnicima Saveza, a dostavlja je Goranu Uroševiću koji je suštinski niko i ništa, iako bi on voleo da bude neko i nešto dok se naslađuje tuđim problemima. Prvojanuarski račun jeste plaćen sa nekih 9000 evrića, ali svakako da je sramota što Savez nije platio ovaj prvojulski, barem regularan deo od 6630 evra. Naravno, ponovo ću da upitam ljude iz prethodne garniture zašto je kasica prazna...

Jedna Goranova rečenica počinje sa: "Povodom laži oko iznajmljivanja tabli..." Višestruko sam pokušavao da skapiram o kojim to lažima iz originalnog saopštenja priča, ali izgleda da nisam uspeo da dokučim. Sa druge strane, svi Goranovi tekstovi teško da mogu da prođu bez laži (što smo i ranije demonstrirali) ili su to možda bile alternativne činjenice... U svakom slučaju najfascinantnija stvar u "Odgovoru" je Goranovo opravdanje broj 2 koje kaže: "Da je račun od 5000 evra bio plaćen na vreme, taksu za špediciju od 4780 evra ne bismo ni dobili. Toliko o nemaru." Ne znam kako uopšte da prokomentarišem ovu nebulozu, jer je u pitanju besmislica i to na nekoliko nivoa. Izgleda da će neki ljudi napisati štagod samo da "opravdaju" svoju nesposobnost...

U odgovoru se pred kraj kaže: "Ukidanje servisa FIDE je benigni problem u odnosu na ono što može da usledi a o čemu je potpredsednik FIDE Boris Kutin upozorio i ministra Udovičića i našu javnost putem Politike." Pitam se da li je Goran ta upozorenja lično čuo, pošto se u kuloarima šuška da je ministar Kutinovim prilepcima zabranio ulazak u kabinet. A što se Politike tiče, mogu samo da kažem da je ne kupujem otkad su je pred poslednje predsedničke izbore umotali u bržu, jaču i bolju naslovnicu, protivno svakom elementarnom novinarskom kodeksu.