Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Saopštenje klubova Beograd i Jelica PEP

Saopštenje klubova Beograd i Jelica PEP

20.08.2017

Поводом објављивања састава женске репрезентације Србије, шаховски клубови Београд и Јелица ПЕП су написали саопштење

17.08.2017 / FM Andrejić, Vladica (2236) : Ženska repka skandal 2017

SAOPŠTENJE ŠAHOVSKIH KLUBOVA „BEOGRAD“ I „JELICA PEP“

Povodom neobjašnjive odluke selektora ženske reprezentacije Srbije, velemajstora Branka Damljanovića, da u reprezentaciju Srbije za predstojeće Ekipno prvenstvo Evrope ne uvrsti aktuelnu šampionku Srbije, ženskog internacionalnog majstora Adelu Velikić, šahovski klubovi „Beograd“ i „Jelica PEP“ izražavaju javno nezadovoljstvo ovom odlukom i daju bezrezervnu podršku svojoj igračici.

Već dugi niz godina se vodi naporna borba da se državnim šampionima vrati ugled i značaj koji oni po definiciji zaslužuju. Nažalost, i stari borac za „šahovske stvari“ VM Branko Damljanović odustao je od sopstvenih stavova i u žensku reprezentaciju nije uvrstio aktuelnu šampionku Srbije koja je ujedno i aktuelna univerzitetska šampionka Evrope.

Posebno je šteta što se radi o devojci koja je bila sjajan đak Prve beogradske gimnazije, a sada student Elektrotehničkog fakulteta, koja pokazuje ličnim primerom da su šah i škola komplementarni. NJenu upornost i ljubav prema šahu treba iskoristiti kao primer za mlađe generacije, a ne obezvređivati kao što je učinjeno u ovom slučaju.

Želimo našoj reprezentaciji puno uspeha na predstojećem takmičenju, a od selektora očekujemo da šahovskoj javnosti obrazloži svoju odluku.

Beograd, 20. avgust 2017. godine
Šahovski klubovi „Beograd“ i „Jelica PEP“, višestruki državni šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji