Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Kadetsko evropsko 2017 - deo 4

Kadetsko evropsko 2017 - deo 4

24.08.2017

Четврти део, који касни због проблема са Перпетуал лаптопом, а који је коначно форматиран и спреман за ажурирање сајта...

17.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 1
20.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 2
21.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 3

Izveštaj sa Evropskog ekipnog do 18 godina

Evropsko ekipno za naše devojke se postepeno, potpuno neočekivano, tragično završava. Marina, Marina... Tako blizu, a tako daleko. U petom kolu, u meču protiv Turske, Marina je još jednom grubim previdom u dosta boljoj poziciji došla do velike rokade (tri nule). Teodora je bez većih poteškoća uspela da pobedi neugodnu igračicu Gundogan!

U petom kolu ženski obraz osvetlale su Joka i Kaća, koje su zabeležile svoju prvu pobedu na ovom prestižnom takmičenju! Katarina je crnim figurama u neizvesnoj poziciji uspela da održi remi, dok je naš najmlađi cvetak prvi put trijumfovao na prvoj tabli! Čestitke Jovana!Aliiiii zatoooo, trenutak koji su svi čekali! Dame i gospodo, Zajić Milan, Đorđević Vuk, Radovanović Mihajlo, Velimir Ivić, to su imena koja će se dugo pamtiti! Naše momčine, fenomenalnom igrom uspele su da zaređaju treću pobedu, ovoga puta protiv prvoj nosioca, reprezentacije Nemačke. Velja i Miksa su dobili i time povećali svoje šanse za zlato na svojim tablama. Milan je u nadmoćnoj poziciji, zarad ekipe, remizirao sa najbolje rejtingovanim igračem na turniru. Vuk nas je ovog puta izneverio, ali ga i dalje volimo jer ipak, to je Vuleeee!
U pretposlednjem kolu devojke su ponovo popustile i ovoga pute izgubile od reprezentacije Estonije. Marina je svoje fanove još jednom izneverila, dok je Teodora sklopila remi u jednakoj završnici. Katarina i Jovana su postigle isti rezultat, Kaća je remizirala u kako ona kaže, jako teškoj poziciji, dok je Joka ispustila šansu za remi pred sam kraj partije.


Naši momci su igrali nerešeno sa braćom Hrvatima! Ipak, treba širiti bratstvo jedinstvo! Zajić je na prvoj remizirao sa najmlađim hrvatskim inter majstorom, gospodinom Livaićem. Velja nastavlja da drži svoj magičan skor i zlato na svojoj, četvrtoj tabli. Vuk je remizirao sa neugodnim Plenčom, dok je Mihajlo posle izvandredne pobede u prethodnom kolu malo popustio. Napred Miksa!

Što se trenutnog plasmana u muškoj selekciji tiče, Srbija zauzima 2. mesto (deli prvo sa Nemačkom). Dobili smo najbolji mogući žreb, tako da su svi preduslovi ispunjeni za sutrašnje slavlje. Ali, nećemo da ureknemo! Sutra je svim našim timovima na meniju Poljska i favoriti smo na svim tablama. Nadamo se da će naši momci osvetlati naš obraz na ovom takmičenju i da ćemo svi srećni, barem zbog njih, otići kući!


Veliki pozdrav iz poljske metropole Rymanow Zdroj,
Kadetska reprezentacija Srbije,
22. 08. 2017.