Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Kadetsko evropsko 2017 - deo 5

Kadetsko evropsko 2017 - deo 5

25.08.2017

Последња репортажа са кадетског, честитке момцима на сребрној медаљи!

17.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 1
20.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 2
21.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 3
24.08.2017 /   Večiti šah info : Kadetsko evropsko 2017 - deo 4

Završni izveštaj evropskog ekipnog prvenstva do 18 godina

Kadetskom evropskom ekipnom prvenstvu 2017. godine došao je kraj! Sve se odvijalo po našem zacrtanom planu što se naše muške reprezentacije tiče. U poslednjem kolu, bez apsolutno ikakvih poteškoća, naše mlade aždaje uspele su da pobede četvrtu ekipu Poljske sa fenomenalnim rezultatom 3,5-0,5 što je bilo daleko dovoljno za srebro. Reprezentacija Nemačke je takođe lako dobila Tursku, što nama nije išto u prilog, ali svakako se ne možemo buniti ovim što smo postigli. Naša ekipa deli prvo mesto, ali zbog dodatnih kriterijuma je ipak završila na sjajnom, drugom mestu. Srebro sija kao zlato!!! Treba takođe istaći i odlične pojedinačne uspehe na tablama. Mihajlo Radovanović je osvojio treće mesto na svojoj tabli, dok se Velja Ivić okitio još jednim srebrom! Čestitke!


Prva postava ženske selekcije završila je u sredini, što je daleko ispod očekivanja uzevši u obzir startnu, prvu poziciju. Druga ekipa je zauzela 13. mesto, isto kao i na startnoj listi što se ne može baš nazvati neuspehom. Loši turniri se dešavaju i treba da služe kao opomena i predznak za nešto dobro što sigurno sledi. Ono što je pozitivno, jeste da je Marina Gajčin neočekivano osvojila pehar za najlepšu partiju turnira, koji se odnosio na fenomenalnu pobedu protiv Slovenke Ivane Hreščak, u drugom kolu!


Selektor Dejan Nestorović je prezadovoljan srebrom i timskim duhom koji je neizmerno vladao. Treba napomenuti da je ovo jedina medalja sa prestižnih juniorskih i kadetskih prvenstava u poslednjih nekoliko godina (izuzev Zajićevog srebra na pojedinačnom Svetskom prvenstvu 2013). Naši omladinci i omladinke stigli su u Beograd 24. 08. Uveliko su spremni za nove izazove koji ih čekaju kako na Prvoj ligi, tako i na Evropskom i Svetskom kadetskom prvenstvu. Još jednom sve čestitke našim momcima i želimo svim reprezentativcima i reprezentativkama puno sreće na narednim turnirima!!!


Presrećna kadetska reprezentacija Srbije,
Beograd,
24. 08. 2017.