Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Dvostruki aršini ŠS Beograda

Dvostruki aršini ŠS Beograda

15.09.2017 / FM Radivojević, Milan R (2248)

Postovani Vladice i sahisti,

Prinudjen sam da izrazim svoje nezadovoljstvo krajnje nekorektnim stavom celnika Sahovskog saveza Beograda prema meni a u vezi prelaska iz jednog kluba u drugi na teritoriji Beograda. Naime, danas dobijam informaciju da je SSB na celu sa Ivanom Marinkovicem, iz nejasnih razloga, zakocio moj naknadni prelazak iz Sk Grocka u Sk Radnicki Rudovci. Pitam se a pitam i sahovsku javnost kako je moguce da pojedini drugi igraci mogu po zavrsetku prelaznog roka da promene klub (zaista nema potrebe da ovde imenujem te ljude ali su te cinjenice poznate) a bas je u SSB problem moj prelazak? Kakvi su ovo dvostruki arsini i neka javno objave koliki je to mito bio potreban njima kako ne bi bas na meni trenirali strogocu?

Pored ovih ocigledno dvostrukih arsina, hocu da prokomentarisem da je to pravilo o prelaznom roku zastarelo i potpuno neozbiljno. Kad pogledate neke druge sportove gde je cak mnogo veci novac u igri kao npr. fudbal, kosarka, tamo su prelazni rokovi uglavnom do kraja avgusta a ovde se glumi nekakva strogoca pa jos ne za sve isto, nego za neke igrace su ta nakaradna pravila obavezna a za neke bas i nisu.

Mislim da je sah u Srbiji a posebno u Beogradu na najnizim granama od kada savezi postoje, SSB pravi rejting turnire po nekom neozbiljnom ubrzanom tempu od sat ipo za partiju gde ne daju ni bar 15 mnuta dodatka posle 40 poteza jer bi da uzmu isti novac za sto manje vremena, i na svu tu neozbiljnost mislim da je krajnji bezobrazluk ova primena dvostukih arsina gde bas za mene vaze ta nakaradna zastarela pravila dok za neke druge bas i ne vaze. Sram bilo te ljude u savezu.