Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Fuenhirola 2017 - najava

Fuenhirola 2017 - najava

17.09.2017 /   Baralić, Nebojša (2235)

Univerzitetsko prvenstvo Evrope 2017 - prva informacija

Poštovani,

Španski grad Fuenhirola (Fuengirola) će u periodu 20-25. septembar 2017. godine biti domaćin najboljim univerzitetskim šahovskim ekipama iz više država Evrope.

Takmičenje je ekipnog karaktera, a odigraće se turniri u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Još je nejasan sistem takmičenja jer će se ove godine prvi put igrati po novom modelu. Tačan format i detalji takmičenja biće usaglašeni na tehničkoj konferenciji koja će biti održana dan pre početka prvih partija.

Srbiju će predstavljati Univerzitet u Beogradu, a ekipu sačinjavaju IM Marko Nenezić (Građevinski fakultet), IM Vladimir Luković (Matematički fakultet), žIM Jovana Erić (Biološki fakultet) i žIM Adela Velikić (Elektrotehnički fakultet). Vođa našeg tima je Nebojša Baralić.

U planu je bilo da na put krene još jedna ženska ekipa u sastavu Mila Žarković i Tijana Blagojević koje su obe studnetkinje Fakulteta organizacionih nauka i prirodno je bilo da budu u istoj ekipi. Na žalost, zbog niza nesrećnih i neplaniranih okolnosti nije došlo do formiranja ove ekipe.

Rezultati šahista-studenat od ranijih godina daju nam pravo da se nadamo dobrim rezultatima u Španiji. Pre dve godine u Jerevanu naša ženska ekipa je osvojila bronzanu medalju (Anđelija Stojanović i Mila Žarković), a prošle godine u Zagrebu osvojeno je čak šest medalja u više disciplina. U ubrzanom šahu ženska ekipa je bila prva (Adela Velikić i Jovana Erić), muškarci treći (Vladimir Luković i Miloš Stanković). U pojedinačnoj konkurenciji Adela Velikić je osvojila zlatnu, a Jovana Erić bronzanu medalju. Dve medalje su osvojene i u brzopoteznom šahu, srebrnu Adela Velikić i bronzanu Mila Žarković.

Ovogodišnje učešće je omogućeno zahvaljujući pomoći Rektorata Univerziteta u Beogradu, Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu i Univerzitetskog sportskog saveza Beograda.

Potrudiću se da, kao i sa svakog univerzitetskog međunarodnog takmičenja, redovno izveštavam na kraju svakog takmičarskog dana.

Pozdrav, Nebojša Baralić