Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Ženski šampionat komentar 2

Ženski šampionat komentar 2

23.03.2018 /   Srećković, Predrag (2063)

Редитељ и шаховски аматер, Предраг Срећковић, коментарисао је коментар и коментар на коментар...

19.03.2018 / FM Andrejić, Vladica (2246) : Ženski šampionat komentar

Želim da repliciram gospodinu Andrejiću na komentar oko visine nagrada na Ženskom šampionatu, tj. njegovom poređenju domaćeg odnosa nagradih fondova u open i ženskoj kategoriji sa međunarodnim. Matematika gospodina Andrejića je tačna ali ekonomija nije, koja u ovom slučaju očigledno ima primat.

Naime, ne mogu se prosto prepisati proporcije između milion i 200 000 dolara na slučaj gde su nagradni fondovi 5000 i 2500 evra, odnosno, na granici ili ispod dostojanstva najboljih srpskih šahista u obe konkurencije. Jednom rečju bedno, u obe konkurencije, a vi gospodine Andrejiću, bez ikakvog smisla branite neke svetske brojke koje su potpuno neka druga dimenzija i nemaju veze sa stvarnim životom.

Tamo gde je društvo u celini siromašno, nečeovečno je praviti velike razlike u svojini - to je jedno od osnovnih pravila socijalne pravde.

Dakle, gospodine Andrejiću, promašili ste pravu temu, a i gospođa Kovačević je samo dotakla usput, braneći samo svoje interese. Situacija u obe konkurencije u Srbiji je katastrofalna, i nije samo krivica u savezima i šahistima.

Šahisti u Srbiji moraju da povrate dostojanstvo a to se ne može samo na način međusobnih optužbi.

Sramota je za celo društvo što je dozvolilo da se uruši jedna velika tradicija.

Predrag Srećković
reditelj, šahovski amater