Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  In memoriam Pavle Orlov

In memoriam Pavle Orlov

04.05.2018

Са данашње Шах Мат Листе преузели смо ин мемориам који је написао Момчило Врцељ

IN MEMORIAM IM PAVLE ORLOV (1953-2018)

Umro je Pavle Orlov, pančevački internacionalni šahovski majstor. Juče je posle duže bolesti umro u Pančevu Pavle Orlov. Rođen je u Pančevu 1953. godine, u porodici uglednog profesora. Ima još starijeg brata Konstantina, (koji je ime dobio po stricu, poznatom profesoru prirodno matematičkog fakulteta u Beogradu), inače šahovskom majstoru i sestru Tatjanu. Osnovnu i srednju školu je završio u Pančevu, a FON u Beogradu.

Rano je pokazao svoj veliki talenat za šah. U šestoj godini je u simultanci pobedio rusku šahistkinju Zatulovsku, koja je tada bila među kandidatkinjama za prvaka sveta. Igrao je na omladinskim prvenstvima Vojvodine i Jugoslavije, a kuriozitet je svakako da je 1969. bio omladinski prvak Vojvodine, a 1970. Konstantin (Kosta) je bio omladinski prvak Vojvodine.

Mi Pavlovi prijatelji, smo smatrali da Pavle svoj talenat nije iskoristio do kraja, najviše zbog toga što je pored šaha voleo i mnoge druge stvari. Voleo je i uživao je u životu i druženju. Bio je iskren, nesebičan i brižan prijatelj. Radio je jedno vreme kao profesor u školi, zatim je kratko vreme bio direktor TV Pančevo, a smrt ga je zatekla na radu u Crvenom Krstu Pančeva. NJegov odlazak je veliki i prevremeni gubitak prvo za njegovu suprugu Mirjanu, brata Kostu, sestru Tanju, rodbinu kao i nas njegove mnogobrojne prijatelje.

Svet i mi ćemo, nepovratno biti siromašniji, za jednog umnog i dobrog čoveka.

Momčilo Vrcelj, Pančevo.