Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Srbin je lud, Srbin je proklet...

Srbin je lud, Srbin je proklet...

24.05.2018 / IM Božić, Milan (2398)

Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubiješ, on hoće opet

Citirajući pesmu Bore Čorbe pokušavam da odledim situaciju nakon izbora nečega u našem šahu što se zove Upravni odbor ŠS Srbije.

Pošto šahisti najviše vole da javno pričaju gromoglasno ćuteći na sve što se dogodi u našem šahovskom svetu i s obzirom da ja nisam šahista već 40 godina, nego samo dobro igram šah (možda), moj komentar neće mnogo uticati na svest onih koji čine šahovski život Srbije.

U prevelikoj želji da se pobedi lična sujeta pojedinaca i povrati na kratko izgubljena pozicija u degustiranju sitnih privilegija (krka, srka, dnevnica, putni nalog, pun pansion za švaleraciju ...) mnogobrojni šahovski radnici i šahisti (čitaj delegati na Skupštini) prodadoše veru za večeru. Dobrom političkom metodom laži i podmetanja nekolicina šahovskih umobolnika ponovo ostade u igri vladavine šahovskim životima ogromnog broja šahista kojima je šah život i egzistencija porodica.

I naravno posledica svega toga biće još jedan korak napred ka gašenju šahovskog organizovanog života u Srbiji. Ali šta je tu je. Uvek postoji i alternativa. U našem slučaju to je da šahisti promene posao i npr počnu da igraju monopol, ne ljuti se čoveče, flipere, stoni fudbal ...

Ostaje mi još nada da će i šahisti shvatiti da je njihov život u pitanju i da će se mnogo, mnogo aktivnije uključiti u aktuelna dešavanja javnim izražavanjem o truloj tvorevini zvanoj ŠS Srbije.

Ako šahisti budu poželeli da ćute pričajući stojim im na raspolaganju.

Milan Božić, borac protiv "poštenja.com"