Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  Vanredna skupština ŠSRS

Vanredna skupština ŠSRS

19.05.2019

Одржана је ванредна скупштина ШСРС, а ево и резултата у виду саопштења

12.05.2019 /   Večiti šah info : Podrška vanrednoj skupštini ŠSRS
15.05.2019 /   Večiti šah info : Prepiske u vezi sa ŠSRS

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - ŠAHOVSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE

Dana 19. maja 2019. godine održana je sjednica vanredne Skupštine Šahovskog saveza Republike Srpske, u Banja Vrućici, u hotelu Kardial. Sjednici je prisustvovalo 25 delegata Skupštine. Sjednicom je predsjedavao aktuelni predsjednik gospodin Radovan Rosić. Osim njega radno predsjedništvo su činili: Željko Simić, Vladimir Subotić, Jovo Janjić i Milan Mičeta. Sjednici je prisustvovao i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta gospodin Oliver Gačić. Na sjednici se raspravljalo o aktuelnom stanju u šahu Republike Srpske. Nakon diskusije većine prisutnih delegata zaključeno je da se šah nalazi u izuzetno nezadovoljavajućem stanju. U daljem toku rada Skupštine razriješeni su: predsjednik i članovi Izvršnog odbora, predsjednik i članovi Nadzornog odbora, predsjednik i članovi Sportske arbitraže, predsjednik i podpredsjednik Skupštine, delegati (predstavnici) Šahovskog saveza Republike Srpske u Skupštini Šahovske unije BiH, članovi Upravnog odbora Šahovske unije BiH iz Republike Srpske.

Imenovani su predsjednik i članovi Izvršnog odbora Šahovskog saveza Republike Srpske: Radovan Grdinić, predsjednik (Trebinje) i članovi Aleksandar Savanović (Banja Luka), Željko Simić (Teslić), Igor Drinčić (Prijedor), Jovica Mišić (Doboj), Zoran Lubura (Istočno Novo Sarajevo) i Neđeljko Hupkijević (Gacko).

Imenovani su predsjednik i članovi Nadzornog odbora i to: Nikola Stojaković, predsjednik (Ribnik), Božana Babić (Teslić) i Predrag Batinić (Sokolac).

Izabrani su predsjednik i članovi Sportske arbitraže: Milan Vukić, predsjednik (Banja Luka), Zdravko Đuričić, član (Doboj) i Ranko Čubrilo, član (Istočno Novo Sarajevo).

Za predsjednika Šahovskog saveza Republike Srpske izabran je Radovan Grdinić iz Trebinja.

Za predsjednika Skupštine Šahovskog saveza Republike Srpskre izavbran je Borislav Predojević iz Teslića, a za podpresjednika Skupštine ŠSRS izabran je Nikola Janjić iz Istočnog Novog Sarajeva.

Za članove Upravnog odbora šahovske unije Bosne i Hercegovine imenovani su: Radovan Grdinić, Borislav Predojević i Aleksandar Savanović.

Sve odluke donesene su jednoglasno.

U Banji Vrućici, 19. maja 2019. godine

Predsjednik Skupštine ŠS RS
Borislav Predojević