Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
VEČITI ŠAH
Prva - Turniri - Pretraga - Rejting - Reportaže - Jedi jedi - Link
user:  
pass:
 
  In memoriam Zoran Srećković - Crveni

In memoriam Zoran Srećković - Crveni

27.07.2020

IN MEMORIAM

Obaveštavamo šahovsku javnost u Srbiji da smo 26.07.2020. godine ostali bez svog istaknutog člana, Zorana Srećkovića, popularnog "Crvenog".

Crveni je bio istaknuti sportski radnik, maksimalno veran i posvećen dvema ljubavima, fudbalu i šahu. U mladosti istaknuti fudbaler, kasnije je postao istaknuti trener i funkcioner. Početkom ovog veka šah preuzima mesto fudbalu i postaje sastavni deo njegovog života.

Upravo na njegovu inicijativu 2006, godine osnovan je šahovski klub "Vodovod". Kao neizostavni deo rukovodstva kluba neizmerno je doprineo meteorskom usponu kluba, kada je klub za 4 godine 4 puta upao u viši rang, dokopavši se 2009. godine Superlige Srbije - podvig nezabeležen i u drugim sportovima, bilo gde u svetu. Naredne godine klubu je titula šampiona Srbije izmakla u poslednjem kolu. 2014. godine je bio jedan od idejnih tvoraca fuzije šahovskih klubova "Radnički" i "Vodovod", što je iste godine rezultiralo duplom krunom sa nezabeleženim rezultatom, pobedama u svih 11 ligaških mečeva!

Građani Kragujevca neće Crvenog samo pamtiti po sportskim podvizima. Crveni je svima bio omiljeni komšija, kolega, prijatelj, saborac, drug... Nije bilo dana da neki gradski doktor, umetnik, profesor, zanatlija, konobar, sportista ili boem ne uživa u razgovoru sa legendarnim Crvenim. Crveni je bio čovek na koga se moglo uvek osloniti. Nikada nije oklevao da se postavi između prijatelja i nadolazećih problema. Nikada nije odbio da posavetuje. Nikada nije na svet gledao sa pesimistične strane. Prinicipijelan i pravičan, otvoren i optimističan, pozitivan i nesebičan, vedar i šaljiv, predustretljiv i preduzimljiv - to je bio Crveni! Crveni je mnogo čime zadužio ne samo svoje fudbalere i šahiste, ne samo svoje prijatelje i kolege, Crveni je mnogo čime zadužio grad Kragujevac.

POKOJ TI DUŠI I VEČNA TI SLAVA, CRVENI!

Tvoj šahovski klub "Radnički - Vodovod", Kragujevac