Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Новосадски ШК 1932

Новосадски ШК 1932

Нови Сад, 25.09 - 03.10.1932


Инфо - Пгн(2) - Партије - Учесници - Коло - Бергер - Стат - Стање

Победник: Мирко Шрајбер

Турнир:
Јубиларни турнир Новосадског шах клуба, поводом десет година рада, играо се у просторијама кафане Хабаг. Прву награду од 800 динара освојио је Шрајбер, други је био Томовић (600 динара), трећи Бошан (400), а четврти Николај Кулжински (200). Посебна награда Сомборског ШК, сребрно постоље за часовник, била је намењена најбољем новосадском учеснику, а припала је Николају Кулжинском. Напоменимо да је Томовић почетак турнира играо индиспонирано јер је био прехлађен, док је Илијћ током завшршног дела тунира имао проблем са иритацијом слепог црева.

Занимљивости:
Прво се играло последње коло по Бергер табелама, вероватно због тога да би браћа Кулжински одмах одмерила снаге. Брзопотезни турнир игран је 2. октобра уз учешће гостију, а славио је Шрајбер испред Бошана, Н. Кулжинског и Тота. После банкета на завршетку турнира, игран је још један брзопотезни турнир на којем је редослед био: Кениг, Томовић, Шрајбер, Бошан.

Листа учесника:
На турнир су позвана четворица најјачих играча Новосадског клуба (шампион клуба Николај Кулжински, те Илијћ, Грибушин и Чањи), као и четири јака играча са стране: Томовић (Београд), Бошан (Велика Кикинда), Димитрије Кулжински (Сомбор) и Шрајбер (Суботица).

Литература: Споменица о десетогодишњици Новосадског шаховског клуба 1922-1932, Нови Сад 1933.
Šahovski glasnik 6.12 (1932).
Време (27, 28, IX, 1, 2, 3, 5, 8. X 1932).