Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 05.08.2018

Н. РИСТИЋ И БРАНКОВИЋ 2. и 5. У ЛИЊАНУ (ИТАЛИЈА)

Победама у последњем 9. колу, ВМ Ненад Ристић је са 6,5 поена освојио 2. место (награда 500 евра и пехар) на 4. Сабиадоро опену у Лињану, а ИМ Дејан Бранковић је са 6 поена био 5. од укупно 44 учесника. Славиша Перић је са 5,5 поена завршио на 9. месту.

Турнир је освојио ИМ Јевгениј Каљегин са 7 поена.

21. МЕМОРИЈАЛ ВАСЈЕ ПИРЦА У МАРИБОРУ

ВМ Александар Ковачевић, ВМ Милан Зајић и ФМ Иван Мартић су окончали турнир у Марибору на 5 поена из 9 партија. Кадетска вицепрвакиња Европе ЖФМ Јована Срдановић, једина је остварила вредан резултат - са 4,5 поена, победом против Марине Гајчин, са преко 70 рејтиг поена зараде. ЖИМ Марина Гајчин је освојила 4 поена.

Победио је ВМ Константин Черњишов (Русија) са 7 поена.

РАДЛОВАЧКОМ РАПИД У СТАРОЈ ПАЗОВИ

Илиндански рапид (8 кола на 15 минута - отворено првенство Војводине) у Старој Пазови освојио је панчевачки ИМ Јован Радловачки са 6 поена, колико су имали и ФМ Владимир Костић и ФМ Драган Косановић.

1. ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У бањи Дворовима код Бијељине, десет екипа се бори за 1. место и пласман у Премијер лигу БиХ. Игра се на шест табли, победа доноси 2 меч бода. Већина екипа се осетно појачала играчима из регије, пре свега Србије.

Обе победе на старту су забележиле екипе Леотара - Требиње (ВМ М. Савић (Србија), ВМ Цвитан (Хрватска), ИМ Рунић, ИМ Јаковљевић), Јединства 1954 - Брчко (ВМ Д. Стојановић, ВМ М. Марковић (Србија), ИМ Средојевић (Србија), ФМ Пурић) и Рудар - Приједор (ИМ Миленковић (Србија), ФМ Наранчић).

У осталим екипама од играча из Србије за Дворове наступају ФМ Лука Будисављевић и ИМ Милан Божић, за Дервенту ИМ Милован Ратковић и ФМ Васо Блесић.