Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 07.08.2018

МИХАЈЛО РАДОВАНОВИЋ ВОДИ У ВАЉЕВУ

Након три одиграна кола на 4. велемајсторском бергер турниру "Селимир Манојловић" у Ваљеву, води млади 17-годишњи ИМ Михајло Радовановић са 2,5 поена. Друго и треће место заузимају велемајстори Владимир Костић и Мирољуб Лазић. ВМ Дејан Пикула и Јанко Радовић су стартовали са три ремија, а крагујевачки ИМ Никола Радовановић има 1 поен.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЦРНЕ ГОРЕ

Десет екипа на шест табли се бори за титулу екипног првака Црне Горе у Никшићу. Игра доста врхунских играча из Србије:

МЛАДОСТ - БУДУЋНОСТ 1,5 : 4,5

На првој табли ВМ Рогановић - ВМ Иванишевић реми, ВМ Тадић - ВМ Мартиновић (Хрватска) реми. Меч су одлучиле победе "доње" три табле - ИМ Калезића, ФМ Пајковића и ИМ Никача.

РОКАДА - ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА 1,5 : 4,5

За победничку екипу ВМ Никола Седлак је добио поен без борбе, док је ВМ Данило Милановић победио ВМ Борка Лајтхајма. На трећој табли Рокаде ФМ Александар Стаменквић је изгубио од Луке Драшковића.

ЈЕДИНСТВО - МИМОЗА 2,5 : 3,5

Интери Милош Станковић (против ИМ Петра Бенковића) и Тибор Фаркаш су ремизирали. Уз укупно пет ремија, победу Тивћанима је донео ИМ Душан Лекић на 2. табли.

ЦРНОГОРАЦ - РУДАР 4,5 : 1,5

ВМ Александар Инђић је победио ВМ Бранка Дамљановића на 1. табли, а ВМ Милош Перуновић, на 3., Николу Потпару. За Рудар игра ВМ Душан Рајковић, који је у ветеранском дербију ремизирао са ВМ Божидаром Ивановићем.

ОМЛАДИНАЦ-БУДУЋНОСТ - КОТОР 2,5 : 3,5

Вукчевић - ИМ Марко Ненезић реми, Вучковић - ИМ Новак Чабаркапа реми. Котор је победама на последње два табле ИМ Миодрага Ћетковића и Антона Виха дошао до прва два меч бода.

ЛЕОТАР САМ У ВОЂСТВУ

Леотар из Требиња се издвојио на првом месту 1. лиге Републике Српске, након минималне победе над Рударом из Приједора. Пораз ВМ Миодрага Савића против ИМ Младена Миленковића, су у победу преокренули ВМ Огњен Цвитан и ИМ Владо Јаковљевић. Требињцима је "помогао" тим домаћина Дворови који су неочекивано победили, по рејтингу, знатно јачу екипу Јединства 1954 из Брчког, такође минимално 3,5:2,5.

АБУ ДАБИ ОПЕН

На 25. Мастерс опену у Абу Дабију наступа 158 играча из 32 државе.

ЖВМ Јована Рапорт је ремизирала са 15-годишњом ЖФМ Салоника (Индија), док је ЖВМ Јована Ерић поражена од јаког ВМ Пархама Магсодлоа (2636) из Ирана.

Носиоци су ВМ Ле (2727 - Вијетнам), који је на старту поражен од 17.-годишњег ФМ Ратанвела (2348 - Индија), ВМ Рапорт (2719 - Мађарска) и ВМ Чепаринов (2718) који игра под заставом Грузије.