Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 10.08.2018

ФЕДОСЕЈЕВУ АБУ ДАБИ ЦУГЕР

Чак 226 учесника на Абу Даби цугеру - 11 кола на 3 минуте са 2" бонификације. Победник је ВМ Владимир Федосејев (Русија) са 9,5 поена, колико је сакупио и ВМ Кванг Лијем Ле (Вијетнам). Они су, у 11. колу ремизирали, али је Ле имао за 81 поен слабији просечан рејтинг противника (2509 према 2428), што је био други одлучујући услов.

Играло је 20 велемајстора, а наше две репрезентативке нису наступиле.

Подсетимо, прошле године победник је био ВМ Александар Инђић.

СУТРА ПОЧИЊЕ СЕНТ ЛУИС

За прву награду од 37.500 $ (укупан наградни фонд је 150.000 $) од суботе се бори 10 учесника "Велике шаховске турнеје" - без светског првака Магнуса Карлсена. Прва три дана се играју по 3 кола рапида на 25 минута са 10" додатка, потом следи, у два дана 18 цугер партија (двокружни бергер) на 5 минута са 3" додатка.

Наступају Ароњан (Јерменија), Каруана, Накамура и Со (САД), Ананд (Индија), Карјакин и Гришчук (Русија), Вашје-Лаграв (Фрнцуска), Мамеђаров (Азербејџан) и Домингез (Куба).

Бодовање: победа у рапиду, у коначној табели, вреди 2 бода, реми 1 бод. У цугеру је победа 1 бод, реми 0,5 бода. Добитник 37.500 $ је играч са највише освојених бодова.

ЛЕОТАР ЗАДРЖАО ВЕЛИКУ ПРЕДНОСТ

У 7. колу 1. лиге Републике Српске у бањи Дворови крај Бијељине водеће екипе су славиле са високих 5 : 1. Леотар (Требиње) је са два ремија (ВМ Савић - ИМ Д. Несторовић) и четири победе, савладао Младост (Теслић), а Јединство 1954 (Брчко), екипу Озрена из Петрова.

Требињци су тако, пред суботњи међусобни сусрет, задржали 2 меч-бода предности, а имају и 4 поена више (35 према 31), што је одлучујуће у случају истог броја бодова.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЦРНЕ ГОРЕ: НЕНЕЗИЋ - ИВАНИШЕВИЋ 0:1

У Никшићу је одиграно 4. коло Премијер лиге Црне Горе. После минималног пораза Мимозе (Тиват), са све четири победе воде Будућност (Подгорица) и Црногорац (Цетиње):

КОТОР - БУДУЋНОСТ (Подгорица) 0,5 : 5,5

Победе ВМ Ивана Иванишевића против ИМ Марка Ненезића и првака Црне Горе, ВМ Николе Ђукића против ИМ Новака Чабаркапе... реми селектора ВМ Милана Драшка са ВМ Сашом Мартиновићем (Хрватска) и висока победа Подгоричана за 1. место.

ЦРНОГОРАЦ (Цетиње) - ЈЕДИНСТВО (Бијело Поље) 4,5 : 1,5

Поен ВМ Александра Инђића контумацијом и 4 из 4 ВМ Милоша Перуновића за 8 меч-бодова, имају 1 поен мање од Будућности (18,5 према 17,5), што одлучује у случају истог броја бодова.

МИМОЗА (Тиват) - ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА (Никшић) 2,5 : 3,5

Први пораз Тивћана - на челним таблама три ремија (ИМ Станковић - ВМ Седлак, ИМ Лекић - ВМ Милановић и ИМ Фаркаш - ИМ Л. Драшковић), али на "доњим" таблама 2 : 1 за Никшићане и њихових 6 меч-бодова.

ОМЛАДИНАЦ БУДУЋНОСТ (Подгорица) - МЛАДОСТ (Никшић) 2 : 4

За Младост, победа ВМ Милоша Рогановића над Немањом Вукчевићем и пораз ВМ Бранка Тадића против ФМ Андреја Шуковића.

РУДАР (Пљевља) - РОКАДА (Бијело Поље) 5 : 1

Поен за Бранка Дамљановића контумацијом и на 2. табли ИМ С. Милановић - Лајтхајм реми.

ЗЛАТАНОВИЋУ СВ. ПАНТЕЈЕЛМОН У ЈАГОДИНИ

ИМ Борољуб Златановић је победник рапид турнира Свети Пантелејмон у Јагодини са 6 поена (из 7 партија), колико је имао и другопласирани ФМ Марио Ливаја са само пола поена слабијим бухолцем (29 према 28,5). По 5 поена су сакупили В. Стефановић, ФМ С. Радосављевић, Д. Радисављевић, В. Благојевић, Д, Ристић и М. Милановић.

Наступило је 40 играча.