Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 28.08.2018

ТРИ ПОБЕДНИКА - КО И КАКО ИГРА ПЛЕЈОФ?

Турнир су, после помало и невероватних обрта и завршница, освојили Ароњан и, у потпуно једнаком резултату учесници меча за првака света у Лондону, Карлсен и Каруана.

Плеј-оф се игра у уторак вече са две партије по убрзаном темпу, 10 минута са 5 секунди додатка. По правилнику за прво место разигравају два играча са најбољим резултатом, али се још не зна ко ће на дуел Левону Ароњану - Карлсен и Каруана имају идентичне резултате - 7 ремија и победе против Накамуре и Карјакина.

Чека се обавештење организатора!

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Карјакин (Русија, 2773) - Вашје Лаграв (Француска, 2779) реми, Ароњан (Јерменија, 2767) - Гришчук (Русија, 2766) 1:0, Карлсен (Норвешка, 2842) - Накамура (САД, 2777) 1:0, Ананд (Индија, 2768) - Мамеђаров (Азербејџан, 2801) реми, Со (САД, 2780) - Каруана (САД, 2822) реми.

КОНАЧНА ТАБЕЛА:

Ароњан, Карлсен и Каруана 5,5, Мамеђаров 5, Гришчук, Ананд и Вашје-Лаграв 4,5, Со 4, Накамура и Карјакин 3.

СТ. ЛУИС: ТЕЛЕФОНСКИ ДОГОВОР О ПОБЕДНИКУ!

Питање победника Синкфинд купа у Сент Луису договарано је након завршетка свих партија - телефонски!

Према правилнику, по додатним критеријумима Левон Ароњан је имао за нијансу бољи сонеборн-бергер (+0,75 поена) у односу на преостала два победника - Магнуса Карлсена и Фабиана Каруану, који су остварили апсолутно идентичан резултат. И док "чес24" још одбројава време до почетка плејофа, други шаховски сајтови су пренели потпуну конфузију која је владала након, фудбалски речено - "регуларних 90 минута", наводећи да је Кaруана одбио играти плејоф и да је организатор, на предлог Карлсена, одустао од разигравања за 1. место и прогласио сва три играча за победнике!!!.....

КАДЕТСКО: ТАДИЋ, ДАМЈАНОВИЋ И ДАКИЋ И ДЕНИЋ СА 5,5 ИЗ 8.

Среда ујутро одлучујуће 9. коло на кадетском првенству Европе.

Тадић Стефан (14) је 8. са 5,5 поена и улогу фаворита против Орија Кочавија (Израел). Иако црни, Вук Дамјановић (12) је фаворит против Ота Фаркаша (Мађарска). Лука Ристић је у истој групи и са пола поена мање (5), фаворит против Алесија Муса (Италија).

Марта Дакић и Хана Денић (12), такође са 5,5 поена, играју против две Рускиње, Галине Микејеве и Маргарите Звереве. Сви они имају лепе изгледе да окончају турнир међу десет најбољих.

По један плус - 4,5 из 8 имају Катарина Несторовић и ЖФМ Јована Срдановић (16), Андреј Љепић и Марко Милановић (10), те ФМ Милош Милошевић (16). Победама и они улазе међу десетак најбољих у Европи.