Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 01.09.2018

ДРУГА ПОБЕДА АЛЕКСАНДРА ИНЂИЋА / ВОДЕ ИТАКА, СПАРТАК И СЛОВЕН

СЛОГА ТУРИСТ (Краљево) - СЛОВЕН (Рума) 2,5 : 3,5

Пет ремија и победа ИМ Гојка Лакетића на 6. табли за три меч бода Словена, који брани титулу првака Србије.

ЈЕЛИЦА ПЕП (Горачићи) - СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ (Панчево) 3 : 3

Браћа близанци су обележили меч: ИМ Иван Шаренац је као црни победио ИМ Марка Ненезића, а бод Јелици ПЕП је донео ИМ Михајло Радовановић победом над Давидом Шаренцом.

ИТАКА (Београд) - НШК (Нови Сад) 3,5 : 2,5

Дерби кола је почео победама ФМ Дејана Оморјана против ИМ Гојка Вучинића и ВМ Михајла Стојановића против ИМ Дејана Лескура. Одлучила је победа првака Србије ВМ Александра Инђића против ВМ Мустафе Јилмаза на 1. табли.

ВШК СВЕТИ НИКОЛАЈ СРПСКИ (Ваљево) - ЈУГОВИЋ (Каћ) 3 : 3

Још један неизвестан меч - ИМ Јован Радловачки је на 6. табли победио Ненада Поповића и довео Југовић у вођство, али је, новим поразом ВМ Предрага Николића (БиХ) од ВМ Данила Милановића на 2. табли, резултат поравнат.

КРАЈИНА (Крајишник) - СПАРТАК (Суботица) 1 : 5

Очекивана висока победа Суботичана. Већ после два кола видљиво је да је 1. лига исувише јака за Крајину. Најбољи наш кадет до 14 година, Стефан Тадић је изборио један од два ремија, црним фигурама против Вука Жегарца.

МЕТАЛАЦ (Горњи Милановац) - ВШК 2005 (Ваљево) 1 : 5

Сличне проблеме као Крајина, има и победник баража за попуну прве лиге Металац, иако са играчима који имају знатно виши рејтинг. Реми на 1. и 6. табли уз четири победе Ваљевчана.

Две победе на старту и 6 бодова имају Итака, Спартак и Словен. Следе С. Глигорић и Јелица ПЕП по 4 бода, ВШК 2005 има 3 бода, ВШК Свети Николај 2, НШК и Југовић по 1, а без бодова су Слога Турист, Металац и Крајина.