Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 07.09.2018

ЗАЈЕЧАР:БАС У ПРЕДНОСТИ / РАД : РАДНИЧКИ 0,5:3,5

У претпоследњем, 10. колу, водећа екипа БАС-а је слободна и ту постоји нека шанса да их Јелица ПЕП угрози. Ипак, на страни Београђанки је много повољнији распоред и лакше противнице до краја. Обе екипе сада крећу у борбу за високе резултате, пошто је број освојених поена први додатни критеријум.

Утисак дана је велика победа Радничког против Рада (Булмага, Рапорт и Миладиновић победиле и реми Сандре Ђукић), којом су "грађевинарке" практично избачене из борбе за титулу. Рудовчанкама ће остати жал за Младости и поразом, којим су, вроватно и оне, остале без шансе да се боре за титулу.

МИЛЕНА ВУЈЧИЋ РЕМИЗИРАЛА, МИЛОШ ИЗГУБИО

У јутрошњем 3. колу Милена Вујчић је ремизирала са Чехињом Нелом Пиховом која има преко 200 поена бољи рејтинг и сада има 1,5 поен.

ФМ Милош Милошевић(2292) је изгубио црним фигурама, још од једног Норвежанина, четири године старијег ФМ Бенџамина Халдорсена (2461) и има 1 поен.

КОЏАЕЛИ СВЕТСКО ЈУНИОРСКО: СРПСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ 1,5 ИЗ 4

У послеподневном 4. колу ФМ Милош Милошевић је ремизирао са Бајлавом (Турска), а Милена Вујчић је, као црна, изгубила од ЖФМ Асел Серикбај (Казахстан), тако да обоје имају по 1,5 поен.

ЗАЈЕЧАР: ВОДЕЋЕ ЕКИПЕ ПОБЕДИЛЕ

Водећа екипа БАС-а минималним резултатом је победила Сомборски ШК - На 1. плочи ИМ Наташа Бојковић је поражена од ЖИМ Олге Баделке (Белорусија), али су важна три меч бода донеле ЖВМ Ирина Чољушкина и ЖВМ Ана Бендераћ, на 3. и 4. табли, уз реми Ине Гапоненко (Украјина).

Јелица ПЕП је са пола поена већим резултатом победила Младост (Лучани) што може бити значајно, јер у случају устог броја бодова, одлучује број освојених поена. Тренутно БАС, уз меч више има 3 бода више, али "само" 2 поена више од Јелице ПЕП. Младе репрезентативке ЖИМ Адела Великић и ЖИМ Теодора Ињац су победама донеле три бода.

Раднички (Рудовци) су победама ИМ Булмаге (Румунија) и ЖИМ Лене Миладиновић, уз два ремија, са 3:1 рутински победиле Златар (Нова Варош). Раднички је веома близу победничког постоља, а више ће се знати после сутрашњег, преосталог дуела фаворита Рада и Јелице ПЕП.

И Рад је славио победом ЖВМ Марије Манакове уз три ремија против Југовића (Каћ).

На зачељу уз Бановце Дунав, тражи се преостали путник у нижи ранг, а Црвена звезда још има лепе изгледе да избегне испадање из прве лиге.

ВАЉЕВО: ИТАКА ДРЖИ КОРАК / НА ЗАЧЕЉУ: КАКО ИЗБЕЋИ 10. МЕСТО?

У Ваљеву су остала још три кола у финишу максимално напорног првенства Србије, 11 кола у 11 дана!

Итака је "прегазила"отписани Металац 5,5:0,5, док је Спартак одржао бодовни заостатак од 2 бода победом ВМ Душана Поповића, уз пет ремија, против НШК. ВШК 2005 је победом над Југовићем сачувао 3. место, али је други домаћи представник ВШК Свети Николај, поразом од директних конкурената Слоге Турист, 4:2, доспео у зону испадања.

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 8. КОЛА:

ИТАКА (Београд) 21 (34,5), СПАРТАК (Суботица) 19 (27,5), ВШК 2005 (Ваљево) 16 (26), ЈЕЛИЦА ПЕП (Горачићи) 15 (28,5), СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ (Панчево) 14 (25,5), СЛОВЕН 13 (23,5), ЈУГОВИЋ (Каћ) 10 (25), НШК (Нови Сад) и СЛОГА ТУРИСТ (Краљево) 9 (24,5), ВШК СВЕТИ НИКОЛАЈ (Ваљево) 8 (24), МЕТАЛАЦ (Горњи Милановац) 3 (16) и КРАЈИНА (Крајишник) 0 (8,5).