Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 09.09.2018

ЗАЈЕЧАР: БАС ПРЕД ТИТУЛОМ / НЕИЗВЕСТАН ЈЕДАН ПУТНИК У ДРУГУ ЛИГУ

У Зајечару је одиграно 10. коло првенства Србије за жене. Лига се приводи крају са мање узбуђења, него што је то изгледало пре само неколико дана и кола.

У претпоследњем колу борбена Црвена звезда је победила Бановце Дунав са високих 3:1 и стекла реалне шансе за опстанак у првој лиги. Стање на зачељу ће у највећој мери одредити меч Сомборски ШК - Југовић.

На врху БАС је паузирао и у последње коло улази као апсолутни фаворит за освајача лиге Србије - теоретски им је довољно да не изгубе меч против екипе Бановци Дунав.

И око поделе медаља,ситуација се "разбистрила" - Раднички је резултатом 2 : 2 са Сомборским ШК изгубио практичне шансе за пласман међу прве три екипе.

ТАБЕЛА ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ КОЛО:

БАС (Београд) 24 (24 поена), РАД (Београд) (+) 24 (23,5), ЈЕЛИЦА ПЕП (Горачићи) 21 (23), РАДНИЧКИ (Рудовци) 19 (23), ШАХМАТНИ КРУЖОК (Нови Сад) 13 (18,5), МЛАДОСТ (Лучани) 13 (17,5), ЈУГОВИЋ 8 (16), ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (Београд) 7 (16), СОМБОРСКИ ШК 7 (14), ЗЛАТАР 7 (13), БАНОВЦИ ДУНАВ 3 (11,5).

ВАЉЕВО: ДВА ПУТА "НЕВЕРОВАТНО" - Х

Два кључна меча претпоследњег 10. кола завршена су нерешево 3 : 3, тако да је табела врха остала непромењена. Итака и Спартак имају по 23 бода, али Итака има великих 6,5 поена више, као предност у финишу.

Итака је одиграла 3:3 против Јелице ПЕП - ВМ Инђић је победио ВМ Предојевића (БиХ) на 1. табли, а резултат је поравнао, на 5. табли ВМ Богосављевић победом над ИМ Вучинићем.

Слично је био у мечу Светозар Глигорић - Спартак 3:3. Победа ВМ Седлака на 2. табли и Давида Шаренца за Панчевце на 5., уз четири ремија.

На дну у најтежој ситуацији да избегне 10. место је ВШК Свети Николај у мечу против Итаке, која "тражи" победу за титулу!